Un băiat de 13 ani, arestat în Marea Britanie pentru terorism

Un băiat de 13 ani, arestat în Marea Britanie pentru terorism

Foto: Shutterstock (Arhivă)

Un băiat în vârstă de 13 ani a fost arestat în Marea Britanie sub bănuiala că a săvârşit infracţiuni legate de terorism, poliţiştii britanici arestându-l ca parte a unei cercetări legate de răspândirea de material islamist în domeniul online, informează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Minorul a fost arestat marţi la o adresă din vestul Londrei sub suspiciunea de răspândire de materiale teroriste. Băiatul a fost eliberat pe cauţiune până la mijlocul lunii iunie. 
 
„Deşi este rar ca o persoană atât de tânără să fie arestată în temeiul unor acuzaţii legate de terorism, în ultimul timp am asistat la o creştere îngrijorătoare a numărului de adolescenţi atraşi în activităţi teroriste”, a comunicat Richard Smith, liderul Comandamentului de Contraterorism din cadrul poliţiei londoneze, conform Reuters.  
 
„Ancheta în cauză rămâne în desfăşurare dar, mai larg, colaborăm îndeaproape cu o întreagă serie de parteneri pentru a încerca să protejăm şi îndepărtăm persoanele tinere vulnerabile de extremism şi terorism”, a mai adăugat Smith. 
 
În luna februarie a anului 2021, un complet de judecată britanic l-a condamnat pentru contravenţii legate de terorism pe un băiat care a fost liderul unui grup neonazist şi care a săvârşit primul său delict la vârsta de 13 ani. 
 
În luna iulie a anului 2021, un alt minor de 13 ani a fost arestat, el recunoscând ulterior că se afla în posesia unor materiale folositoare unui terorist. 
 
Anterior, poliţia din Marea Britanie a alertat că persoanele tinere, multe dintre acestea sunt băieţi în primii ani ai adolescenţei, se autoradicalizează în mediul online şi treptat încep să plănuiască atacuri teroriste. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările