Regretele unui antreprenor britanic: „Credeţi că aş votat pentru, dacă ştiam că ma va costa 80.000 de lire? Numai un nebun ar fi făcut-o”

Regretele unui antreprenor britanic: „Credeţi că aş votat pentru, dacă ştiam că ma va costa 80.000 de lire? Numai un nebun ar fi făcut-o”

FOTO Shutterstock

Un antreprenor britanic care a votat în favoarea Brexitului a mărturisit în cadrul unei interviu la o televiziune daneză că îşi regretă decizia şi că „viaţa a devenit foarte dificilă” de la părăsirea blocului comunitar de Marea Britanie. El admite că se simte minţit pentru că altceva a înţeles el sau a promis guvernul la acel moment.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ian Perkes, exportator de peşte din Brixham, Devon, un oraş pescăresc, a admis pentru DR (Danemarca), citat de The Independent că fost minţit cu privire la implicaţiile ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană şi că afacerea sa, ca şi a altora din industrie, a avut de suferit.
 
„Credeţi că aş fi votat pentru Brexit dacă aş fi ştiut că urma să mă coste 80.000 de lire pe an? Bineînţeles că n-aş fi făcut-o. Doar un nebun ar fi votat pentru asta, dacă ar fi ştiut ce va urma”, a spus Perkes.
 
Întrebat dacă se simte minţit, antreprenorul admite că se simte înşelat şi îşi regretă decizia.

„Păi, da, am fost minţiţi. Ni s-a spus că vom avea comerţ liber, nu ne-au garantat că ne vom lua înapoi limita de 12 mile, dar am presupus asta, având în vedere ce am înţeles din ce am citit şi noi, dar ce ne spuneau şi ei, că aşa va fi”.
 
Dacă ar trebui să mai aleagă o dată, Parkes spune că s-ar sfătui pe sine: „Nu fi bleg, rămâi în Europa. De ce ai vrea să ieşi?  Viaţa a devenit foarte dificilă de când am părăsit UE şi nu întrevăd un final fericit în momentul acesta. Aşa că, da, n-am priceput cum trebuie, recunosc că am greşit, şi nu sunt un caz izolat”, a mărturisit el.

Perkes a declarat penru Daily Express că vânzările sale au scăzut de la 375.000 de lire, în ianuarie 2020, la 74.000 de lire, în luna ianuarie a acestui an.
 
 
Deşi reprezintă sub un procent din PIB-ul Marii Britanii, pescuitul a căpătat o valoare simbolică pentru cei care au votat pentru Brexit în măsura în care au dorit redobândirea controlului asupra apelor de pescuit, arată publicaţia britanică.
 
Doar că oraşele de coastă din Regatul Unit, care depind de pescuit pentru mijloacele de trai, se confruntă cu mari dificultăţi în a-şi duce produsele perisabile în Uniunea Europeană, date fiind controalele vamale ce provoacă mari întârzieri.
 
Pe 18 ianuarie, firmele exportatoarele de peşte din Scoţia şi Anglia au protestat în faţa guvernului conducând camioane de marfă pe care scria: „Carnajul Brexitului” şi „Guvernul incompetent distruge industria crustaceelor”.
 
La acea dată, industria era aproape blocată, unii exportatori nereuşind să transporte decât foarte puţină marfă sau deloc în ţările din UE.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările