Parisul va limita viteza automobilelor la 30 km pe oră în aproape tot oraşul. De când se aplică măsura

Parisul va limita viteza automobilelor la 30 km pe oră în aproape tot oraşul. De când se aplică măsura

Parisul va limita viteza automobilelor la 30 km pe oră în aproape tot oraşul. FOTO Shutterstock

Primăria Parisului a anunţat joi că, de la finalul lunii august, viteza automobilelor în aproape toată metropola va fi limitată la 30 km/oră, potrivit Le Figaro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Promisiune a fost făcută încă din campanie de primăriţa oraşului, Anne Hidalgo (Partidul Socialist). Motivele acestei scăderi drastice a vitezei ar fi îmbunătăţirea securităţii pe şosele, scăderea zgomotului şi protecţia mediului, potrivit primăriei.
 
Consilierul pentru transporturi, David Belliard, a explicat, la rândul său, că această măsură are ca scop reducerea zgomotului, adaptarea oraşului la schimbările climatice şi aducerea în prim-plan a subiectului ecologic prin descurajarea utilizării automobilului în favoarea „noi mobilităţi”, în special bicicleta, scrie Mediafax.
 
„Trebuie să-i protejăm pe cei mai vulnerabili: pietoni, biciclişti, copii şi vârstnici", a adăugat Belliard, care a reamintit că „oraşul cu 30 km pe oră” a fost una dintre promisiunile electorale ale primarului Anne Hidalgo.
 
Măsura a fost luată în colaborare cu poliţia şi priveşte aproape toate arterele rutiere, cu excepţia câtorva mari bulevarde şi a centurii de periferie a oraşului. Primăria a anunţat că vrea un oraş mai sigur pentru cei vulnerabili: pietoni, biciclişti, copii şi bătrâni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările