Lituania este prima ţară care renunţă complet la importurile de energie din Rusia

Lituania este prima ţară care renunţă complet la importurile de energie din Rusia

FOTO Shutterstock

Lituania a devenit prima ţară care a decis să renunţe complet la importurile de energie din Rusia, din solidaritate pentru Ucraina.

Lituania nu va mai importa energie din Rusia începând de duminică. Ministrul Energiei, Dainius Kreivys a declarat că achiziţiile de petrol, gaze şi electricitate de la Moscova vor fi întrerupte pentru a arăta solidaritate Ucrainei dar şi pentru a reduce finanţarea pentru "maşina de război rusă". 

„Nu numai că este o piatră de hotar extrem de importantă pentru Lituania în călătoria sa către independenţa energetică, dar este şi o expresie a solidarităţii noastre cu Ucraina. Trebuie să încetăm finanţarea maşinii de război ruseşti”, a spus Dainius Kreivys. 
 
Ministrul Energiei din Lituania speră ca cererile de energie electrică să poată fi satisfăcute din producţia locală de energie verde. Lituania este un fost stat sovietic şi în prezent membru NATO. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările