Italia a anunţat când va primi primele doze de vaccin anti-COVID-19

Italia a anunţat când va primi primele doze de
vaccin anti-COVID-19

FOTO Arhivă

Ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, a declarat că primele doze de vaccin anti-COVID-19 vor sosi în ţara sa la sfârşitul lunii ianuarie. Vaccinarea nu va fi obligatorie în Italia, dar statul va organiza o campanie de convingere a populaţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit lui Roberto Speranza, Italia va avea nevoie de timp pentru realizarea procesului de vaccinare. „În cel mai bun caz vom avea vaccinuri pentru 1,7 milioane de persoane la sfârşitul lunii ianuarie. Apoi, puţin câte puţin, aşteptăm sosirea altor vaccinuri şi în primăvară vom avea vaccinare masivă”, a estimat ministrul italian la emisiunea „Che tempo che fa”, transmisă pe postul RAI 3.

În opinia sa, „Italia trebuie să încerce să obţină imunitatea colectivă şi din acest motiv o vaccinare masivă anti-COVID se va realiza prin persuasiune”.

„Cred că printr-o campanie reală vom putea încerca să obţinem imunitatea colectivă fără a pleca de la obligativitate, dar este o evaluare pe care o vom face pe parcurs”, a adăugat el, citat de agenţiile de presă EFE şi Agerpres.

Premierul italian Giuseppe Conte a declarat săptămâna trecută că lucrează la un plan naţional privind distribuţia vaccinului anti-COVID-19.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările