Germania se pregăteşte să relaxeze timid restricţiile anti-COVID-19. Merkel mizează pe o campanie masivă de testare a populaţiei

Germania se pregăteşte să relaxeze timid restricţiile anti-COVID-19. Merkel mizează pe o campanie masivă de testare a populaţiei

Angela Merkel / FOTO Shutterstock

Germania va începe de săptămână viitoare o relaxare timidă a restricţiilor, mizând în acelaşi timp pe o campanieamplă de testare pentru a evita un nou val de infectări.

Măsurile de relaxare sunt luate în contextul unei presiuni tot mai puternice asupra Angelei Merkel atât din partea publicului, cât şi a unor forţe politice pentru formularea unui plan clar de ridicare a restricţiilor, scrie Reuters.
 
În consecinţă, Merkel le va propune miercuri liderilor landurilor germane să atenueze limitarea contactelor sociale. „Ieşim dintr-o lungă perioadă de închidere şi trebuie să avansăm acum pas cu pas”, ar fi spus cancelarul, conform unor surse ale presei internaţionale.
 
Astfel, conform unui proiect aşteptat să fie adoptat miercuri, începând de lunea viitoare vor fi posibile întâlnirile între membrii a două gospodării, fără a depăşi însă numărul total de cinci persoane, exclusiv copiii cu vârste sub 14 ani. Conform restricţiilor încă în vigoare, contactele persoanelor dintr-o gospodărie trebuie să se limiteze la o singură persoană din exterior. Saloanele de înfrumuseţare ar urma de asemenea să fie redeschise.
 
În ultimele săptămâni Germania a autorizat progresiv, şi cu multe precauţii, redeschiderea şcolilor după ce acestea au fost închise două luni. 
 
Guvernul vizează prevenirea oricăror efecte negative ale măsurilor de relaxare prin derularea unei campanii ample de efectuare de teste antigen, care vor ajunge curând în farmacii. Conform documentelor văzute de Reuters, obiectivul este ca până la începutul lunii aprilie toată populaţia germană să poată fi testată regulat şi gratuit.
 
Întregul personal al şcolilor şi grădiniţelor germane, precum şi elevii, vor avea acces săptămânal la teste antigen, iar firmele vor fi nevoite să-şi testeze salariaţii care vin la serviciu.
 
În timp ce numărul de cazuri începe să crească din nou în Germania, campania de vaccinare merge în continuare destul de greu. Aproximativ 4,2 milioane de persoane au primit cel puţin prima doză de vaccin (circa 5,1% din populaţia totală a ţării), în jur de jumătate primind şi doza de rapel.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările