Germania, ameninţată de criză politică. SPD anunţă că va părăsi coaliţia de guvernare CDU/CSU odată cu Merkel

Germania, ameninţată de criză politică. SPD anunţă că va părăsi coaliţia de guvernare CDU/CSU odată cu Merkel

Lars Klingbeil, secretarul general al SPD

Partidul Social Democrat (SPD) german continuă să facă parte din coaliţia Angelei Merkel, alături de Uniunea Creştin Democrată (CDU) şi Uniunea Creştin Socială (CSU) atât timp cât Merkel este cancelar, relatează DPA.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
”Angela Merkel este cancelarul. Noi am intrat în această coaliţie cu ea. Vom pleca din coaliţie odată cu ea - la următoarele alegeri”, a declarat miercuri pentru grupul de presă RND secretarul general al SPD Lars Klingbeil.
 
”Vrem să ne continuăm activitatea în Guvern împreună cu CDU. Acest Guverm a fost ales să conducă până în 2021”, a subliniat el.
 
Schimbarea conducerii CDU, după ce preşedinta formaţiunii Annegret Kramp-Karrenbauer şi-a anunţat demisia nu reprezintă o problemă în cooperarea în cadrul coaliţiei, apreciază Klingbeil.
 
Decizia-şoc a protejatei lui Merkel de a demisiona deschide terenul alegerii unei noi conduceri CDU.
 
Merkel a renunţat la conducerea CDU, însă vrea să rămână şefa Guvernului până la următoarele alegeri, prevăzute în 2021.
 
”Dacă se poate conta pe CDU se va vedea din atitudinea sa faţă de (extrema) dreaptă. CDU trebuie să se distanţeze puternic de Werteunion”, o facţiune internă CDU care vrea o apropiere de Partidul Alternativa pentru germania (AfD, extremă dreapta), a îndemnat secretarul general al SPD 
 
Klingbeil a subliniatcă presupune că CDU îşi cunoaşte responsabilitatea - iar ”cu un ochi asupra preşedinţiei Consiliului European nu se va ambala”.
 
Germania urmează să preia preşedinţia semestrială a Uniunii Europene în a foua jumătate a lui 2020.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările