Gafă a vicecancelarului austriac: Kogler a spus că l-a impresionat faptul că Turnul Eiffel a fost iluminat în culorile Austriei, ceea ce însă nu s-a întâmplat

Gafă a vicecancelarului austriac: Kogler a spus că l-a impresionat faptul că Turnul Eiffel a fost iluminat în culorile Austriei, ceea ce însă nu s-a întâmplat

FOTO EPA

Vicecancelarul austriac Werner Kogler a afirmat, joi, în parlament, că l-a impresionat faptul că Turnul Eiffel a fost iluminat în culorile Austriei după atacul de la începutul săptămânii, de la Viena. Celebrul turn încă nu a fost iluminat în culorile Austriei în această săptămână, notează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Atacul terorist de luni, din centrul Vienei, s-a soldat cu patru decese. După atac, preşedintele francez Emmanuel Macron a scris pe Twitter că Franţa împărtăşeşte durerea şi şocul poporului austriac.
 
„Aş vrea să spun că este impresionant să vezi, să simţi compasiune din întreaga lume, ceea ce arată cu adevărat solidaritate. M-a impresionat să văd la televizor că la Paris Turnul Eiffel a fost iluminat în roşu, alb şi roşu, dar şi alte semne de solidaritate ale metropolelor europene”, a spus Kogler într-un discurs în cadrul unei sesiuni speciale a parlamentului.
 
În mediul online au circulat imagini cu Turnul Eiffel în culorile Austriei, însă s-a dovedit că nu era ceva real. „Confirm faptul că nu a existat o iluminare specială a turnului după atacurile din Viena”, a declarat o purtătoare de cuvânt a companiei care administrează Turnul Eiffel.
 
Nu este prima dată când apare o astfel de confuzie.
 
Uneori, pe internet apar după un incident imagini vechi care sugerează că Turnul Eiffel a fost iluminat în mod special, cum a fost cazul după moartea lui Nelson Mandela. Atunci, au apărut imagini cu turnul în culorile Africii de Sud, deşi iluminarea obiectivului nu fusese schimbată.
 
„Se întâmplă acest lucru din când în când”, a afirmat altă purtătoare de cuvânt.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările