Consilier al lui Zelenski: Transnistria, un factor destabilizator atât pentru Republica Moldova, cât şi pentru Ucraina

Consilier al lui Zelenski: Transnistria, un factor destabilizator atât pentru Republica Moldova, cât şi pentru Ucraina

Mihailo Podoliak FOTO president.gov.ua

Transnistria este un factor destabilizator atât pentru Republica Moldova, cât şi pentru Ucraina, a declarat pentru postul TV Moldova 1 Mihailo Podoliak, un consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit lui Podoliak, Kievul va lua măsuri corespunzătoare în cazul unei escaladări dinspre Transnistria.
 
„Consider că în lista sancţiunilor trebuie incluşi cât mai mulţi subiecţi care activează pe teritoriul Transnistriei. În general, Transnistria în forma în care există azi, este într-adevăr un factor destabilizator nu doar pentru (Republica, n. red.) Moldova, în sensul că nu-i permite ţării să se dezvolte eficient - prezenţa oricăror offshore-uri tenebre şi criminale frânează creşterea economică. Este şi un nucleu de destabilizare şi de tensionare a Ucrainei. Fără îndoială, pe măsură ce conflictul va escalada, vor fi unele decizii privind Transnistria”, a declarat consilierul prezidenţial al Ucrainei, Mihailo Podoleak, citat de agenţia de presă Ukrinform şi replica.md.
 
O serie de explozii misterioase au avut loc imediat după Paşte în Transnistria, o regiune separatistă prorusă din estul Republicii Moldova.
 
Autorităţile de la Kiev au avertizat în repetate rânduri că această regiune ar putea fi folosită de Moscova pentru a deschide un nou front pentru războiul dus de Vladimir Putin împotriva Ucrainei.
 
Întrebat despre negocierile ruso-ucrainene, aflate în impas după descoperirea atrocităţilor comise de soldaţii ruşi la Bucea, Irpin, Borodianka şi în alte localităţi din Ucraina, Podoliak a declarat că acestea ar putea fi deblocate în cazul în care conducerea din Rusia ar percepe „corect lumea”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările