Civilii blochează drumul ruşilor către centrala nucleară Zaporijia. Se trag focuri de armă

Civilii blochează drumul ruşilor către centrala nucleară Zaporijia. Se trag focuri de armă

Foto Twitter / Inna Sovsun

În a 8-a zi de război din Ucraina, forţele armate ale rusei avansează către două centrale nucleare importante din ţară. Civilii au blocat drumul către centrala nucleară Zaporijia, din oraşul Energodan, a transmis pe Twitter, parlamentarul ucrainean Inna Sovsun.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aceasta a postat o fotografie cu sute de oameni care blochează drumul pe care avansează armata rusească. Parlamentarul a aprecizat că inamicul a împuşcat persoane, dar chiar şi în aceste condiţii, ucrainenii aleg să protejeze oraşul.

„Ei (ucrainenii) ştiu că preţuleste prea m,are, nu doar pentru Ucraina, ci şi pentru restul Europei” a scris Inna Sovsun pe Twitter.

 

 

Primarul oraşului Energoda, unde se află centrala nucleară Zaporijia, a spus că ucrainenii încearcă să facă faţă luptelor cu ruşii pentru controlul oraşului, în partea de sud-est.
 
Trupele ruse încercau să treacă printr-o baricadă la uzina ridicată de locuitorii locali şi forţele de apărare teritoriale, a declarat consilierul Ministerului de Interne ucrainean, Anton Heraşcenko.
 

Citeşte aici toate informaţiile despre războiul din Ucraina

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările