Cel mai bogat om din Ucraina, proprietarul uzinei Azovstal din Mariupol, vrea să-şi vândă iahtul aflat în faza de construcţie

Cel mai bogat om din Ucraina, proprietarul uzinei Azovstal din Mariupol, vrea să-şi vândă iahtul aflat în faza de construcţie

Foto: Arhivă

Rinat Ahmetov are o avere estimată de peste 7 miliarde de dolari şi este proprietarul uzinei Azovstal, Mariupol, puternic bombardată de ruşi în timpul invaziei Ucrainei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Uzina a fost distrusă în urma bombardamentelor. Consilierii miliardarului au declarat că, în actualele circumstanţe, acesta ia în calcul vânzarea yahtului de lux pe care-l comandase. 
 
Nava comandată urma să aibă 150 de metri şi să poarte numele Luminance, constructorul fiind compania Lürssen în Germania, potrivit The New York Times. 
 
La sfârşitul lunii aprilie, Ahmetov a declarat pentru ziarul elveţian Le Temps:„Mariupol a fost şi va fi întotdeauna un oraş ucrainean. Ucrainenii apără cu înverşunare fiecare centimetru de pământ ucrainean. Sunt mândru că Azovstal este fortăreaţa noastră de rezistenţă”.
 
Constructorul lui Luminance, Lürssen, a construit şi Şeherezada, o navă de 140 de metri în valoare de 700 de milioane de dolari, pe care oficialii americani au legat-o de preşedintele rus Vladimir Putin. Luminance va fi mai mare, ceea ce înseamnă că valoarea ei ar putea depăşi 700 de milioane de dolari.
 
De când a început războiul din Ucraina, Uniunea Europeană şi SUA au confiscat sau reţinut mai multe iahturi de la oligarhii ruşi. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările