Cehia: 11 persoane au decedat într-un incendiu la un bloc din Bohumin. Dintre victime, cinci au murit după ce au sărit de la etajul 12

Cehia: 11 persoane au decedat într-un incendiu la un bloc din Bohumin. Dintre victime, cinci au murit după ce au sărit de la etajul 12

Bohumim este un oraş ceh afat la graniţa cu Polonia. FOTO EPA EFE

Unsprezece persoane au murit, sâmbătă, după ce un incendiu a izbucnit într-un apartament de la etajul 11 al unui bloc din oraşul Bohumin, relatează presa internaţională.

Este cel mai grav incendiu din Cehia din ultimii 30 de ani, notează Idnes.CZ.
 
Printre cei care au murit se numără şi trei copii, dar şi cinci persoane care au sărit de la etajul 12 în tentativa de a scăpa de flăcări. A murit în apartament şi un câine.
 
“Incendiul a izbucnit într-un apartament de la etajul 11. Şase oameni au murit la acest etaj – trei adulţi şi trei copii. A murit şi un câine. Pompierii noştri au ajuns foarte repede la faţa locului, dar în timpul acţiunii cinci oameni au sărit de la etajul 12 şi au murit”, a declarat un purtător de cuvânt al pompierilor, Lukas Popp, pentru AFP.
 
Ministrul ceh de Interne, Jan Hamacek, a notat pe Twitter că unul dintre pompieri a fost rănit grav în incendiu.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: