Ceartă pe mâncare în Parlamentul European: angajaţii se plâng de creşterea preţurilor la cantina instituţiei

Ceartă pe mâncare în Parlamentul European: angajaţii se plâng de creşterea preţurilor la cantina instituţiei

Angajaţii Parlamentului European sunt furioşi din cauza creşterii în secret a preţurilor din cantina instituţiei, despre care ei spun că au lăsat cel mai democratic organism al UE cu cel mai puţin democratic meniu.

Creşterile, care au fost efectuate în ultimele zile, în timp ce europarlamentarii şi staff-ul PE se află în vacanţă sau lucrează în afara Bruxellesului, au umflat preţurile unor mâncăruri cu 25 la sută şi chiar mai mult şi au determinat uniunile de angajaţi să formuleze o plângere oficială, scrie Politico.

O garnitură de cartofi prăjiţi, care înainte costa 2 euro, potrivit angajaţilor, acum costă 2,50 de euro, o creştere de 25 la sută, în timp ce preţul supei zilei a crescut de la 80 de eurocenţi la 1 euro, tot cu 25 la sută.

Creşterile includ TVA-ul belgian, care înainte nu era inclus, precum şi măriri de preţuri care au coincis cu noi contracte încheiate cu furnizorin privaţi, care au intrat în vigoare pe 5 august.

„Supa este una, dar salata şi chiar şi cafeaua sunt mult mai scumpe”, a spus un angajat polonez al Parlamentului, în timp ce studia cu atenţie aperitivele de 8 euro.

 O purtătoare de cuvânt a Parlamentului a precizat că schimbările, inclusiv noul TVA din Bruxelles  şi planul de a încheia noi contracte cu noi furnizori, le-au fost comunicate europarlamentarilor şi personalului atât înainte, cât şi după licitaţia care a avut loc în decembrie 2018.

Angajaţii Parlamentului s-au plâns că preţurile mai mari ce coincid cu contractele încheiate cu noii furnizori nu au fost niciodată anunţate în avans, acest lucru ducând la un „şoc”.

La toată această stare de nemulţumire se adaugă şi faptul că preţurile de la cantinele Comisiei Europene şi Consiliului – instituţii despre care mulţi din Parlament consideră că sunt favorizare fără temei de către presă şi public - sunt semnificativ mai mici.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: