Belarus: Peste 50 de persoane au fost arestate după ce au comentat pe internet schimbul de focuri soldat cu moartea unui programator şi a unui ofiţer KGB

Belarus: Peste 50 de persoane au fost arestate după ce au comentat pe internet schimbul de focuri soldat cu moartea unui programator şi a unui ofiţer KGB

Aleksandr Lukaşenko, supranumit „Ultimul dictator al Europei” FOTO EPA-EFE

Cel puţin 50 de persoane au fost arestate de KGB-ul belarus sub acuzaţii de insultare a unui reprezentant al puterii sau incitare la ură socială în cazul schimbului de focuri produs marţi într-un apartament din Minsk şi soldat cu doi morţi, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Aparent arestările sunt legate de comentarii postate pe reţelele de socializare despre moartea lui Andrei Zelţer şi a unui ofiţer KGB”, a anunţat Viasna-96, o organizaţie din Belarus care militează pentru apărarea drepturilor omului.

Autorităţile din Belarus au anunţat moartea unui bărbat de 31 de ani şi a unui ofiţer KGB în timpul unei intervenţii „antiteroriste” într-un apartament din Minsk.

Bărbatul, a cărui identitate nu a fost făcută publică, a fost împuşcat după ce nu a dorit să deschidă uşa apartamentului său şi a tras la rândul său cu o puşcă de vânătoare în direcţia echipei trimise să-l aresteze.

Potrivit unor informaţii distribuite pe internet, bărbatul ucis se numea Andrei Zelţer, era programator la EPAM Systems, o companie IT cu sediul în SUA, şi un simpatizant al mişcării de contestare a regimului Lukaşenko.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările