Banca Centrală Europeană ar putea lansa o monedă digitală publică

Banca Centrală Europeană ar putea lansa o monedă digitală publică

Arhivă

Banca Centrală Europeană (BCE) va trebui să studieze modul în care poate implementa o monedă digitală publică, acest lucru fiind prevăzut de un proiect de document al Uniunii Europene.

Planul UE vine după decizia Facebook de a lansa moneda digitală Libra, eveniment care a declanşat reacţii ostile.  

Autorităţile din Franţa şi Germania au precizat că Libra este riscantă pentru stabilitatea financiară astfel că nu vor susţine această monedă digitală.

Conform Reuters, UE ar putea implementa o politică unitară la nivel european privind reglementarea criptomonedelor. În plus, Libra sau Bitcoin ar putea avea o concurenţă serioasă din partea noului ”euro digital”.

În plus, BCE ar putea decide ca proiectele care reprezintă un risc prea mare să fie  interzise.

Miniştrii de Finanţe din UE se vor întâlni vineri pentru a discuta modul în care se poate realiza proiectul, acesta urmând să reglementeze strict piaţa criptomonedelor. O decizie clară în acest sens este aşteptată în luna decembrie.

”BCE şi alte bănci centrale din UE ar putea explora în mod folositor oportunităţile precum şi dificultăţile de a emite monede digitale, inclusiv prin analizarea unor paşi concreţi în această direcţie”, potrivit proiectului UE.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: