Armin Laschet revendică formarea viitorului Guvern german; Olaf Schol spune că germanii îl vor drept „viitor cancelar”

Armin Laschet revendică formarea viitorului Guvern german; Olaf Schol spune că germanii îl vor drept „viitor cancelar”

Armin Laschet (stanga) şi Olaf Schol (dreapta). FOTO EPA

Candidatul conservator Armin Laschet revendică duminică formarea Guvernului german, în urma alegerilor legislative, după ce secretarul general al SPD Lars Klingbei a făcut acelaşi lucru.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Poate exista o coaliţie de guvernământ cu trei partide pentru prma dată” din anii '50, a declarat candidatul Uniunii Creştin Democrate (CDU) a Angelei Merkel.
 
CDU ”va dace tot posibilul pentru a construi un Guvern” condus de către conservatori, a dat el asigurări.
 
Însă, ”este clar, cu aceste rezultate, că nu putem fi mulţumiţi”, a recunoscut el.
 
 
”Este clar că SPD a câştigat”, şi-a exprimat satisfacţia secretarul general al SPD, Lars Klingbeil, care a revendicat formarea viitorului Guvern.
Potrivit ultimelor estmări, SPD ar obţine 25,8% din voturile exprimate, urmat de CDU/CSU, creditate cu 24,9%. 
 
Este vorba totodată despre o înfrângere fără precedent a CDU din 1949 încoace. Partidul lui Merkel obţine cu opt puncte procentuale mai puţin decât în 2017 - deja un nivel istoric de mic obţinut de conservatori atunci.
 
Verzii se claseză pe poziţia a treia, în urma alegerilor legislative de duminică, cu aproximativ 15% din voturi, urmaţi de Partdul Alternativa pentru Germania (AfD, extremă dreapta) şi partidul Liberal (FDP), tot cu 11% şi Partdul Die Linke (extrmă stânga), credtat cu 5% din voturile exprimate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările