Angela Merkel, acuzată de organizarea unei campanii prin care ar fi cerut ţărilor din UE să nu-şi mute ambasadele în Ierusalim VIDEO

Angela Merkel, acuzată de organizarea unei campanii prin care ar fi cerut ţărilor din UE să nu-şi mute ambasadele în Ierusalim VIDEO

FOTO Captură

Directorul fondator al Coaliţiei Europene pentru Israel de la Bruxelles, Tomas Sandell, a anunţat într-un mesaj video că  Angela Mergel ar fi organizat o campanie pentru a împiedica ţările din Europa Centrală şi de Est în a-şi muta ambasadele în Ierusalim pentru a păstra acordul nuclear cu Iranul, relatează The Jerusalem Post.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit lui Sandell, Merkell l-ar fi sunat pe preşedintele României, Klaus Iohannis, pentru a-l convinge să nu mute ambasada la Ierusalim.
 
Aflat la Parlamentul European, Sandell a subliniat: „Am aflat ceva, am auzit de ceva vreme deja ceva de la ţări din Europa Centrală şi de Est care ar avea tendinţe în a-şi muta ambasada în Ierusalim, cel mai natural lucru pe care l-ar putea face. Acestea au primit telefoane de la Berlin, de la Angela Merkel, cancelarul. Practic, acest lucru nu se poate întâmpla în nici un caz.
 
Am vorbit cu mulţi germani în ultimele zile la Bruxelles. Ei nu sunt conţtienţi de acest lucru şi toţi ar fi şocaţi că toate ţările Uniunii Europene de astăzi ar dori să blocheze o misiune a ambasadei în iersualim, nu pentru propria dumneavoastră ţară, ci şi pentru alte ţări care au convingerea că acesta e cel mai bun lucru de făcut. Este un şoc mare”.
 
Este ceva fără precedent. Nu este Germania pe care o cunoşteam odată. Aceasta nu este Angela Merkel pe care o ştiam atunci când a fost aleasă”, a declarat Sandell.
 
Acesta din urmă a mai explicat că multe dintre apelurile lui Merkel către ldierii europeni au avut loc în aprilie, atunci cânt „multe dintre ţări se gândeau serios la mutarea ambasadelor”.
 
De asemenea, Sandell a mai spus că mişcările anti-israeliene ale lui Merkel au legătură cu acordul nuclear din iran, care „a fost susţinut foarte mult de Germania”.
 
Sandell a declarat şi că politica lui Merkel este „foarte îngrijorătoare pentru noi, care susţinem poporul evreu, şi care susţinem statul Israel”, încheindu-şi mesajul prin a afirmarea importanţei recunoaşterii „Ierusalimului ca capitală a Israelului”.
 
Într-un e-mail către The Jerusalem Post, un purtător de cuvânt al guvernului german a negat toate activităţile lui Merkel şi a reafirmat un cumentariu anterior - „Nu putem comenta despre discuţii confidenţiale”.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările