Alegerile europarlamentare din 2014: Frontul Naţional, primul partid al Franţei, potrivit ultimului sondaj

Alegerile europarlamentare din 2014: Frontul
Naţional, primul partid al Franţei, potrivit ultimului sondaj

Preşedintele Frontului Naţional, Marine Le Pen. FOTO: AFP

Partidul condus de Marine Le Pen, Frontul Naţional, este cea mai bine clasată formaţiune politică din Franţa potrivit unui sondaj realizat de IFOP, dat publicităţii duminică de „Le Journal du dimanche”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lista propusă de Fontul Naţional pentru alegerile europarlamentare din această primăvară este în fruntea opţiunilor francezilor potrivit ultimului sondaj realizat de IFOP.

Formaţiunea condusă de Marine Le Pen ar obţine în prezent, potrivit cercetării sociologice 23% din voturi, în timp ce principalii rivali, ar obţine rezultate apropiate. Astfel, Uniunea pentru o Mişcare Populară ar avea 21% din voturile electoratului, iar Partidul Socialist, sprijinit de Partidul Radical de Stânga, 18%.

Următoarele formaţiuni politice ar fi noul partid Alternativa, formaţiune de centru condusă de Jean-Louis Borloo şi Jean-Francois Bayrou, ar strânge 11% din voturi, iar Frontul de Stânga (9%) şi formaţiunea verzilor (7%) ar încheia lista celor contează în ecuaţia electorală.

Discursul reprezentanţilor Frontului Naţional pentru noile alegeri va fi unul de contestare al organismelor internaţionale, accentul fiind pus pe o mai bună a protecţie a graniţelor Franţei împotriva accesului numeros al imigranţilor.

Sondajul a fost realizat online în perioada 14-17 ianuarie pe un eşantion de 1894 de persoane reprezentative pentru spaţiu francez înscrise pe liste electorale, respectând rigorile sociologice.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: