O femeie din Japonia care a plecat de la muncă cu două minute mai devreme ca să prindă autobuzul are salariul tăiat cu 10%

O femeie din Japonia care a plecat de la muncă cu două minute mai devreme ca să prindă autobuzul are salariul tăiat cu 10%

Mai mulţi japonezi care au plecat de la serviciu cu două minute mai devreme au fost sancţionaţi / fotografie generică / FOTO Arhivă

Mai mulţi angajaţi în cadrul administraţiei şcolare din oraşul japonez Funabashi au fost sancţionaţi dur după ce s-a constatat că au plecat de peste 300 de ori mai devreme de la muncă cu două minute, pentru a prinde autobuzul.

Ştiri pe aceeaşi temă

După ce situaţia a fost semnalată de către consiliul şcolar din oraş, angajaţii au explicat că au recurs la această măsură pentru a reuşi să prindă autobuzul de la ora 17:17, fiind nevoiţi să plece la ora 17:15, dacă nu voiau să aştepte încă jumătate de oră până la următorul autobuz, conform The Sankei News.
 
Între luna mai 2019 şi luna ianuarie 2021, au fost peste 300 de cazuri în care cei câţiva angajaţi au recurs la această practică pentru a prinde autobuzul. O femeie a fost, însă, pedepsită cel mai aspru de către conducere, dat fiind faptul că aceasta era responsabilă cu monitorizarea prezenţei la muncă a angajaţilor. Nu doar atât, dar aceasta ar fi fost şi iniţiatoarea plecării cu două minute mai devreme  şi ar fi venit chiar cu ideea de a falsifica cardurile de prezenţă.
 
Sancţiunea impusă de conducere pentru aceasta a constat într-o reducere cu 10 la sută a salariului pentru trei luni. Ceilalţi angajaţi au primit avertismente.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările