China spune că nu a testat o rachetă hipersonică, ci un vehicul spaţial

China spune că nu a testat o rachetă hipersonică, ci un vehicul spaţial

Zhao Lijian, purtătorul de cuvânt al MAE chinez

China a negat că ar fi testat în vară o rachetă hipersonică cu capacitate nucleară, afirmând că a fost vorba despre un vehicul spaţial, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cotidianul Financial Times a scris sâmbătă, citând cinci persoane familiarizate cu subiectul, că Beijingul a testat o rachetă hipersonică cu capacitate nucleară, care a înconjurat Pământul înainte de a coborî către ţinta sa, ratată cu circa 38 de kilometri.
 
Cotidianul afirma că testul "a luat prin surprindere agenţiile americane de informaţii"
 
'"Nu a fost o rachetă, a fost un vehicul spaţial", a declarat luni purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Zhao Lijian, într-un briefing de presă la Beijing, răspunzând unei întrebări. El a afirmat că a fost vorba despre un "test de rutină" vizând tehnologia de reutilizare a vehiculului.
 
Semnificaţia unui test de reutilizare este aceea că poate le "oferi o metodă ieftină şi convenabilă oamenilor pentru a călători în şi înapoi din spaţiu", a spus Zhao, potrivit căruia multe companii au întreprins teste similare, citat de Reuters, preluat[ de agerpres.ro.
 
Ministerul de Externe a precizat că testul a avut loc în iulie, nu în august aşa cum a relatat Financial Times.
 
Programul chinez de modernizare a armatei este monitorizat îndeaproape de SUA pentru a evalua riscurile venite din partea competitorului strategic aflat în plină afirmare.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările