Şapte mineri au murit şi alţi patru sunt daţi dispăruţi în urma unei explozii produse într-o mină de cărbune din China

Şapte mineri au murit şi alţi patru sunt daţi dispăruţi în urma unei explozii produse într-o mină de cărbune din China

FOTO Arhivă

Şapte mineri au murit şi alţi patru sunt daţi dispăruţi în urma unei explozii produse într-o mină de cărbune din centrul Chinei, au anunţat marţi autorităţile citate de Associated Press.

Ştiri pe aceeaşi temă

Echipele de salvare încearcă să ajungă la minerii blocaţi în subteran în provincia Hubei, se arată într-un comunicat al Departamentului local pentru Propagandă.
 
Membrii echipelor de intervenţie pompează aer într-o galerie a minei, pentru a ajuta la eforturile de salvare.
 
Cinci mineri au reuşit să scape imediat după explozie.
 
Acesta este al treilea accident minier major în numai o săptămână. În total, tragediile din subteran s-au soldat cu 60 de decese.
 
China este cel mai mare producător şi consumator de cărbune din lume. Accidentele soldate cu morţi se întâmplă frecvent, în pofida unui angajament public din partea autorităţilor să ridice standardele de siguranţă a muncii.
 
Seria recentă de accidente a dat o lovitură acestor eforturi, ceea ce a determinat Guvernul să le ceară din nou companiilor de minerit să acorde prioritate siguranţei în faţa obţinerii de profit.
 
China încearcă să găsească un echilibru între cererea enormă de energie şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Poluarea sufocă de multe ori Beijingul şi alte oraşe majore, provocând îngrijorare în legătură cu sănătatea populaţiei şi calitatea vieţii.
 
În condiţiile în care preţul energiei a crescut în prag de iarnă, echipele guvernamentale de planificare economică au ridicat în octombrie limita privind numărul de zile de producţie a cărbunelui pentru producătorii “eficienţi”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările