VIDEO Trinitas TV a lansat un spot cu Dan Puric care îndeamnă la vot: Să nu ne fie frică dacă România va deveni o insulă de demnitate şi de puritate sufletească

VIDEO Trinitas TV a lansat un spot cu Dan Puric care îndeamnă la vot: Să nu ne fie frică dacă România va deveni o insulă de demnitate şi de puritate sufletească

Dan Puric la „Adevărul live“ FOTO David Muntean

Actorul şi regizorul Dan Puric, în vârstă de 59 de ani, susţine referendumul şi îi îndeamnă pe români să facă la fel printr-un spot difuzat de televiziunea oficială a Bisericii, Trinitas TV.

Ştiri pe aceeaşi temă

Trinitas TV profită de decizia CNA (Consiliul Naţional al Audiovizualului) care prevede eliminarea interdicţiei de a face campanie în zilele de referendum, astfel încât televiziunile şi posturile de radio să poată transmite îndemnuri la vot sau la boicot chiar şi în respectivele zile. 
 
Astfel, postul de televiziune al Bisericii Ortodoxe Române a lansat un spot în care Dan Puric îi îndeamnă pe români să voteze „pentru definirea în Constituţie a căsătoriei ca «uniunea între bărbat şi femeie»“.
 
Actorul prezintă următorul discurs persuasiv bazat pe tema religiei: 
 
„Trebuie spus că nu este un vot al urii împotriva cuiva, ci este un vot al dragostei pentru ceva, iar acel ceva este dăinuirea noastră creştină, fiinţa naţională; iată că s-a ivit paradoxala situaţie de a vota nu o opţiune politică, ci propria noastră condiţie de a fi român şi de a fi creştin; şi de aici nu trebuie să fie nicio frică, nicio temere, pentru că în ultimă instanţă, la 100 de ani de la Marea Unire, ni se dă fericita ocazie să devenim o mare familie, o mare familie creştină, o mare familie românească.  
 
Să nu ne fie frică dacă România va deveni o insulă de demnitate şi de puritate sufletească, într-un ocean de mizerie care ne înconjoară.
 
A fi curat este o virtute; şi-ntotdeauna când vrei să fii curat nu eşti singur, te-ajută Dumnezeu. Doamne ajută!“
 

Printre vedetele care s-au poziţionat împotriva referendumului se numără cântăreţele Andreea Bălan (33 de ani), Alexandra Stan (29 de ani) şi Delia (36 de ani), coregraful şi dansatorul Emil Rengle (27 de ani), actorul şi cântăreţul Tudor Chirilă, fashion editor-ul revistei Elle România, Maurice Munteanu (40 de ani), actorul Vladimir Drăghia (32 de ani), dar şi fiul vitreg al Gabrielei Firea, tânărul designer Răzvan Firea (28 de ani), actriţa şi prezentatoarea TV Adela Popescu (31 de ani), fosta prezentatoare de ştiri Melania Medeleanu (40 de ani) şi solistul trupei Taxi Dan Teodorescu (53 de ani). 
 
De cealaltă parte a baricadei, pro-referendum sunt nume precum activista anti-vaccin Olivia Steer (45 de ani), Ozana Barabancea (49 de ani), interpreta de muzică populară Sofia Vicoveanca (77 de ani), rapperii Tudor Sişu (40 de ani) şi Dragonu şi actorii Bianca Brad (50 de ani) şi Florin Piersic (82 de ani). 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: