Un cântec celebru de Crăciun, interzis la un post de radio pentru că versurile ar incita la viol VIDEO

Un cântec celebru de Crăciun, interzis la un post de radio pentru că versurile ar incita la viol VIDEO

Melodia „Baby it's Cold Outside“ a fost înregistrată în 1949 pentru musicalul romantic Neptune's Daughter

Unul dintre cele mai populare cântece în perioada Sărbătorilor de Iarnă a fost interzis la un post de radio din SUA, după ce mai multe persoane s-au plâns că este „inadecvat“, „manipulează“ şi „încurajează violul“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un post de radio din Ohio a luat decizia să nu mai difuzeze unul dintre cele mai populare cântece de Crăciun, în urma unor plângeri venite din partea unora dintre ascultători. 

Aceştia s-au plâns că mesajul celebrei piese „Baby, it’s cold outside“, înregistrată în 1949, este în contradicţie cu mişcarea împotriva hărţuirii sexuale #MeToo. 
 
De aceea, Star 102 Cleveland a realizat un sondaj, pe pagina de Facebook, să afle dacă ascultătorii nu mai vor să audă melodia la radio. În ciuda plângerilor primite, 94% dintre internauţi au răspuns că nu vor ca melodia să nu mai fie difuzată, pe motiv că este „clasică“, potrivit bbc.com. 
În plus, opinia unora dintre ascultători a fost susţinută de un realizator radio, care a declarat la rândul său că versurile piesei sunt „greşite“ şi „manipulează“, motiv pentru care a luat decizia ca piesa să nu mai fie difuzată. 
 
„Lumea în care trăim este foarte sensibilă şi oamenii se supără uşor, însă într-o lume în care mişcarea #MeToo le-a dat femeilor vocea pe care o meritau, cântecul nu mai are ce căuta pe post“ a declarat Glenn Anderson.
 
Melodia „Baby It’s Cold Outside“ a fost scrisă de Frank Loesser în 1944 şi a fost interpretată de-a lungul timpului de artişti precum Lady Gaga, Michael Buble, Tom Jones, Cerys Matthews, Will Ferrell şi Zooey Deschanel.
 
Melodia are forma unei conversaţii în care un bărbat încearcă să convingă o femeie să rămână la el peste noapte, având în vedere vremea nefavorabilă. Femeia îi spune: „Chiar trebuie să plec“, la care el insistă: „Dar, dragă, e frig afară“/ „Răspunsul este nu“. Într-un alt vers, probabil cel mai controversat, ea îl întreabă „ce e în băutură“, iar el îi spune că „nu sunt taxiuri disponibile“, vers interpretat de unii ascultători ca o aluzie la viol.
 
De asemenea, Sondra Miller, CEO-ul centrului Cleveland Rape Crisis, a declarat: „Personajul din cântec spune «nu», iar ei spun «Nu înseamnă de fapt Da?». Şi cred că în 2018 ştim deja că «Da» înseamnă că-ţi oferi consimţământul, iar «Nu» înseamnă «Nu» şi trebuie să te opreşti“. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările