Sony Music a achiziţionat întregul catalog muzical înregistrat de Bob Dylan

Sony Music a achiziţionat întregul catalog muzical înregistrat de Bob Dylan

Bob Dylan

Bob Dylan a vândut tot catalogul de înregistrări precum şi drepturile pentru viitoarele lansări către Sony Music. Achiziţia a fost anunţată, luni, chiar de cei de la Sony Music Entertainment.

Tranzacţia pentru întreaga colecţie a îndrăgitului artist este estimată la peste 200 de milioane de euro, relatează news.ro.

Acordul încheiat în iulie 2021, curprinde întreaga colecţie înregistrată din 1962, de la albumul de debut omonim al lui Bob Dylan şi până la ultimul album lansat în 2020. 

Bob Dylan, în vârstă de 80 de ani, este laureat al premiului Nobel pentru Literatură. Acesta a vândut deja la finalul anului 2020 drepturile de autor către Universal. Suma a fost evaluată la 400 de milioane de dolari. 

Acordul încheiat între Bob Dylan şi Sony Music are rolul de a întări o relaţie de lungă durată între cele două părţi, relaţie ce datează din 1961 când artistul a semnat cu Columbia Records, filială a gigantului din industria muzicală.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările