Unde şi când va fi înmormântat Mihai Constantinescu. Anunţul făcut de soţia artistului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Constantinescu FOTO Facebook
Mihai Constantinescu FOTO Facebook

Cântăreţul Mihai Constantinescu, care a murit la vârsta de 73 de ani, va fi înmormântat la cimitirul Ghencea din Capitală.

Decesul artistului a fost declarat pe 29 octombrie în jurul orei 19.00, după ce a suferit un al treilea stop cardio-respirator. 

Trupul lui Mihai Constantinescu va fi depus astăzi, 30 octombrie, la Biserica Sfânta Vineri Nouă din Bucureşti cu hramul Sfânta Cuvioasă Parascheva începând cu ora 13.00. 

Mihai Constantinescu va fi înmormântat joi, 31 octombrie, la cimitirul Ghencea, potrivit unui anunţ făcut de soţia artistului, Simona Secrier, pe pagina personală de Facebook. 

„Dragii mei, cu durere în suflet vă anunţ că Mihai a plecat... Cei care-şi doresc să-şi ia la revedere o pot face de miercuri de la orele 13.00 când Mihai va fi depus la Biserica Sfânta Parascheva din bulevardul Banu Manta. Joi, 31 octombrie, de la orele 13.00, va avea loc slujba de înmormântare, apoi se va pleca la cimitirul Ghencea Militari. Înmormântarea va avea loc la orele 14.00“, a anunţat Simona Secrier.

Cântăreţul a fost dus de urgenţă la spital pe 13 mai, după ce a suferit un stop cardio-respirator. Medicii de la Spitalul Floreasca au declarat că în prima noapte de internare starea artistului s-a agravat şi a suferit un al doilea stop cardiac şi o hemoragie cerebrală. Ulterior, surse medicale au precizat că artistul a intrat în moarte cerebrală

În ultimii ani, Mihai Constantinescu a cerut de mai multe ori ajutorul medicilor. Artistul suferea de mulţi ani de stenoză aortică strânsă, cardiopatie valvulară, hipertensiune pulmonară medie şi insuficienţe respiratorii. În anul 2017, artistul a fost operat pe cord, iar în 2008 ani i-au fost montate două valve biologice, fiind operat la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu-Mureş.

Mihai Constantinescu, carieră de patru decenii 

Mihai Constantinescu, născut pe 4 ianuarie 1946 la Bucureşti, a fost un cântăreţ român de muzică uşoară, cu o carieră prolifică în televiziune. Într-o carieră de peste patru decenii, el a înregistrat peste  15 albume, colaborări şi solo, şi a primit numeroase distincţii.

A absolvit Institutul de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti în anul 1973, iar la scurt timp a făcut parte 

din trio-ul lansat de Titus Munteanu, cu Olimpia Panciu şi Marius Ţeicu. În anul 1999 editează în format single „Iubiţi şi câinii vagabonzi“. A colaborat o perioadă îndelungată cu Anastasia Lazariuc.

Mihai Constantinescu a făcut parte dintr-o „galerie de aur“ a muzicii uşoare româneşti, alături de Dan Spătaru, Doina Badea, Corina Chiriac, Olimpia Panciu, Margareta Pâslaru, Aurelian Andreescu, Angela Similea, Marius Ţeicu, Cornel Constantiniu, Anda Călugăreanu, Mirabela Dauer şi alţii. 

Despre piesele sale, cântăreţul mărturisea într-un interviu: „Toate melodiile compuse de mine sunt copiii mei şi reprezintă sufletul, emoţiile şi gândurile mele“. Reprezentative pentru cariera sa sunt „O lume minunată“, „Sus în deal“, „Un zâmbet, o floare“, „Păpuşa“, „Ad-o vântule înapoi“, „O dimineaţă în culori, cu parfum de tei şi flori“, „Vitezomanul Gică“, „Anotimpuri“, „Fetiţa mea“, „Câinii Vagabonzi“, „Maria“, „Mă întoc iar în sat“.

De-a lungul timpului, cântăreţul a efectuat turnee în toate ţările ex-socialiste, în Germania, în SUA şi în câteva state din Vestul Europei. În 2002 primeşte Diploma de Onoare în cadrul Galei Muzicii Uşoare „O zi printre stele“ din partea Ministerului Culturii şi Cultelor. 

De altfel, într-un interviu pentru curentul.net, artistul mărturisea unul dintre regretele sale: că nu a avut mai multe concerte în mai multe ţări ale lumii, dar îşi exprima recunoştinţa pentru faptul că în ţară încă se ascultă muzica lui. 

„Mi-aş fi dorit mai multe concerte în mai multe ţări ale lumii şi muzica mea să fie cunoscută şi iubită la nivel internaţional, dar asta poate într-o altă viaţă, dacă mă voi naşte într-o altă ţară. Sunt însă bucuros că după atâţia ani, muzica mea este încă apreciată de public şi încă se cere pe piaţa muzicală care este într-o continuă tranziţie şi din ce în ce mai greu se mai găseşte un loc pentru generaţia mai veche. Însă, rezistăm, nu ne predăm!“, mărturisea artistul în 2014. 

Citeşte şi

Iubirile lui Mihai Constantinescu: „Am trăit o iubire ca-n poveşti, sinceră şi pasională“

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite