Scrisoarea actriţei Carrie Fisher despre moarte: „Te-aş suna şi ţi-aş spune cum e, dar nu există recepţie pe aici“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Todd, fratele regretatei actriţe Carrie Fisher, a făcut publice detalii din scrisoarea amuzantă şi extrem de conştientă pe care a redactat-o sora sa cu privire la moarte.

Todd Fisher a făcut publice rânduri dintr-o scrisoare în care Carrie Fisher a vorbit într-o manieră amuzantă despre moarte, relatează Daily Mail.

Actriţa cunoscută prinţesei Leia din „Star Wars: The Rise Of Skywalker“, care a decedat în decembrie 2016 în urma unui atac de cord în timp ce se afla la bordul unui avion ce efectua o cursă pe ruta Londra-Los Angeles, scrisese un comentariu despre moarte, în care îşi pune în evidenţă farmecul şi spiritul inconfundabil.

„Sunt moartă. Ce mai faci? Ne vedem în curând... Te-aş suna şi ţi-aş spune cum e moartea, dar nu există recepţie pe aici. Taie. Scenă nouă, regie nouă, locaţie cerească nouă. Am primit în sfârşit partea pe care am repetat-o toată viaţa. Dumnezeu mi-a dat partea. Acesta este sfârşitul drumului pe care l-am parcurs toată viaţa“, a scris actriţa.

Todd a explicat pentru New York Post că, de curând, era în căutarea unor amintiri prin nişte sertare de birou.

„Tot ce Debbie (Reynolds, mama lui şi a lui Carrie, care a murit la doar câteva zile după fiica ei) a păstrat, în ceea ce priveşte scrisorile personale, era acolo. M-am uitat de mai multe ori prin sertare, dar de data asta era ceva ce nu mai văzusem înainte“, a spus el.

„Am descoperit că pe o bucată de hârtie era scrisul distinct al lui Carrie. Ori a fost ceva despre care Carrie a scris cu mult timp în urmă, pentru că ea făcea o poveste despre moarte, sau pur şi simplu ceva s-a concretizat dincolo“, a spus uimit Todd. „Scria de parcă ar fi fost moartă, iar asta mi-a tulburat mintea. M-am gândit: Wow, de ce găsesc asta acum?“, a mai spus Todd.

Carrie Fisher a murit pe 27 decembrie 2016

Carrie Fisher s-a născut pe 21 octombrie 1956, la Los Angeles, într-o familie de actori hollywoodieni celebri. Părinţii ei au divorţat când ea avea vârsta de doi ani, după ce Eddie Fisher a părăsit-o pe Debbie Reynolds pentru actriţa Elizabeth Taylor, declanşând unul dintre cele mai mari scandaluri din epocă, reflectat pe larg în tabloidele anilor '60. 

   

Tânăra Carrie, care a crescut în Beverly Hills, a debutat la vârsta de 15 ani în teatru, când s-a alăturat pe scenă mamei sale în musicalul „Irene“, pe Broadway. A debutat în film patru ani mai târziu, în lungmetrajul „Shampoo“ (1975), în care a interpretat o adolescentă care a sedus personajul principal masculin, interpretat de Warren Beatty.

Carrie Fisher a devenit celebră cu rolul Prinţesei Leia în primul film „Star Wars“

Carrie a devenit celebră cu rolul Prinţesei Leia în primul film „Star Wars“ (1977), fiind cel de-al doilea doilea lungmetraj în care fusese distribuită. A reluat acel rol şi în continuările lungmetrajului, lansate în 1980 şi în 1983. A interpretat o versiune matură a aceluiaşi personaj şi în filmul „Star Wars: The Force Awakens“, lansat în 2015. Actriţa americană apare şi în „Star Wars: Episode VIII“, ce a fost lansat în decembrie 2017.

Carrie Fisher a luptat cu depresia, dependenţa de droguri şi alcool şi tulburarea bipolară

La mijlocul anilor 1980, Carrie Fisher s-a luptat cu dependenţa de alcool, dependenţa de droguri şi depresia, în timp ce a continuat să apară într-o serie de filme, mai degrabă nereuşite, precum „Under the Rainbow“ (1981) şi „Hollywood Vice Squad“ (1986).

Însă, pe măsură ce deceniul '80 se apropia de sfârşit, Carrie Fisher a reuşit să redevină relevantă, atât pe marele ecran, cât şi în afara acestuia. A jucat în câteva filme de succes, precum „Hannah and Her Sisters“ (1986), „When Harry Met Sally“ (1989) şi „Soapdish“ (1991).

Actriţa americană a scris patru romane şi trei volume de memorii. Fisher şi-a demonstrat talentul de scriitoare odată cu bestseller-ul din 1987 „Postcards From the Edge“, un roman semiautobiografic despre o actriţă care se chinuie să-şi recupereze cariera în urma unei supradoze. A adaptat ulterior acel volum într-un scenariu, ce a fost ecranizat în 1990 într-un film cu Meryl Streep şi Shirley McLaine în rolurile principale, regizat de celebrul Mike Nichols. Fisher a scris, de asemenea, cartea autobiografică „Wishful Drinking“ în 2008, bazată pe spectacolul ei de teatru cu acelaşi nume.

În scrierile sale, dar şi în mod public, Fisher a vorbit despre lupta sa cu dependenţa de droguri şi despre tulburările psihice. Problemele actriţei cu drogurile au început încă de la 13 ani, atunci când a fumat pentru prima dată marijuana, iar mai târziu a început să consume cocaină şi LSD. 

„Nu am mai consumat alte droguri până la 20 de ani. Apoi, la 21 am început cu LSD. Nu-mi plăcea cocaina, dar voiam să mă simt în orice alt fel decât aşa cum mă simţeam atunci, aşa că aş fi consumat orice“, a declarat actriţa în 2013.

În 1985, Fisher a fost diagnosticată cu tulburare bipolară şi ulterior a devenit o susţinătoare declarată pentru conştientizarea problemelor mintale. 

Carrie Fisher fost căsătorită cu muzicianul Paul Simon în perioada 1983-1984, ulterior a avut o relaţie cu impresarul Bryan Lourd, în perioada 1991-1994, alături de care a avut o fiică, Billie Catherine Lourd, născută pe 7 iulie 1992.

carrie fisher leia

Carrie Fisher, în rolul prinţesei Leia din „Războiul Stelelor“

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite