Duffy critică filmul „365 Days“ difuzat de Netflix. Cântăreaţa susţine că producţia „romantizează“ traficul sexual VIDEO

Duffy critică filmul „365 Days“ difuzat de Netflix. Cântăreaţa susţine că producţia „romantizează“ traficul sexual VIDEO

Duffy FOTO Guliver/Getty Images

Cântăreaţa britanică Duffy (36 de ani) a criticat vehement filmul polonez „365 Days“, difuzat de  Netflix, fiindcă ar prezenta „traficul sexual“ ca fiind „un divertisment erotic“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cântăreaţa Duffy a criticat filmul difuzat de Netflix, „365 Days“ şi i-a trimis o scrisoare directorului executiv al Netflix, Reed Hastings, în care îi cere să utilizeze influenţa platformei în mod mai „responsabil“, scrie Daily Mail.

Cântăreaţa e de părere că filmul polonez, care spune povestea unei femei răpite de un mafiot sicilian, căreia bărbatul îi dă un termen de 365 de zile pentru a se îndrăgosti de el, romantizează traficul sexual şi-l face să pară un „divertisment erotic“. 
 
„Încurajez milioanele de telespectatori care au vizionat filmul să fie conştienţi de realitatea răpirilor şi de traficul de persoane utilizând forţa şi exploatarea, o experienţă total opusă fanteziei glamour ilustrată de film“, a declarat artista.
 
Duffy i-a cerut directorului Netflix să facă uz de resursele companiei astfel încât producţiile platformei să reflecte realitatea.
 
Recent, artista britanică a dezvăluit că a fost abuzată sexual după ce un bărbat a drogat-o într-un restaurant şi a sechestrat-o timp de patru săptămâni: „Am fost dusă într-o ţară străină. Nu îmi amintesc să fi urcat în avion, dar mi-am dat seama că mă aflu în partea din spate a unei maşini.“
 
Duffy a mărturisit că un bărbat necunoscut a violat-o într-un hotel, apoi a dus-o acasă la el unde a reţinut-o cu forţa: „Ştiam că viaţa mea este în pericol iminent, mi-a spus că o să mă omoare“, a dezvăluit artista. 
 
Filmul „365 Days“ spune povestea unui membru al Mafiei Siciliene care răpeşte o femeie pentru a-i da acesteia 365 de zile „ca să se îndrăgostească de el“. Filmul este disponibil pe Netflix şi a avut premiera pe 7 februarie 2020. 
 
 
„M-am gândit să dispar în altă ţară şi să devin florăreasă“
 
În luna februarie, Aimee Anne Duffy povestea într-un mesaj publicat pe Instagram că s-a retras din lumina reflectoarelor din cauza unei traume. Ea a spus că a fost răpită, violată şi drogată în urmă cu 10 ani. 
 
Duffy a povestit că, la un moment dat, s-a gândit chiar să îşi schimbe numele şi să dispară în altă ţară: „ Poate să devin florăreasă sau altceva, astfel să pot lăsa trecutul în urmă cu o nouă viaţă şi să nu deranjez pe nimeni cu asta, să o duc singură”.
 
Trauma, a mai explicat ea, i-a afectat relaţiile. „Fiecare ar vrea persoana de pe coperta albumului, dar eu sunt doar o persoană rănită. Era inutil“.
 
După o lungă perioadă de terapie, Duffy spune că s-a împăcat cu cele întâmplate. Cât despre planuri pentru revenirea în muzică, ea este optimistă, însă nu a oferit vreo certitudine.
 
„Pot acum să las acest deceniu în spate. Unde este locul trecutului. Sper să nu mai existe întrebări «ce s-a întâmplat cu Duffy», acum ştiţi... şi sunt liberă“, a încheiat cântăreaţa în vârstă de 35 de ani.
 
Duffy este cunoscută pentru single-ul „Mercy“, care a petrecut cinci săptămâni în topurile britanice şi a devenit al treilea cel mai bine vândut cântec al anului. Albumul ei de debut, „Rockferry”, a fost un succes în Europa şi a fost, de asemenea, apreciat în Statele Unite. I-a adus un premiu Grammy şi a fost marele câştigător la BRIT Awards. În total, la nivel global, albumul a fost vândut în peste 9 milioane de copii.
 
Al doilea album al ei, „Endlessly“, a apărut în 2010, şi a reprezentat o schimbare în stilul muzical al cântăreţei.
 
Duffy a jucat şi în câteva filme, precum „Patagonia“ (2010) şi „Legend“ (2015). În 2013, ea a făcut parte din lineup-ul unui eveniment din New York dedicat lui Edith Piaf.
 

 
Scrisoarea deschisă a cântăreţei Dyffy către CEO-ul Netflix, Reed Hastings:
 
Impassioned: The singer has written an open letter to Netflix CEO Reed Hastings after her own horrific four-week long kidnap and rape ordeal

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: