Dana Rogoz nu merge la referendum: „Homofobia se învaţă. Copilul meu va citi romane care tratează homosexualitatea“

Dana Rogoz nu merge la referendum: „Homofobia se învaţă. Copilul meu va citi romane care tratează homosexualitatea“

Dana Rogoz FOTO Arhivă personală Dana Rogoz

Actriţa Dana Rogoz, în vârstă de 33 de ani, este o altă vedetă care se poziţionează contra referendumului privind familia tradiţională. Dana a explicat de ce nu merge la referendum, dar a povestit şi despre cum vrea să îşi crească şi să îşi educe copilul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dana Rogoz a vorbit pe blogul personal despre convingerile pe care le are în legătură cu referendumul ce va avea loc pe 6 şi 7 octombrie. 

Actriţa a decis să nu meargă la vot, deşi ar fi ales varianta „nu“, în speranţa că pragul minim de votanţi nu va fi atins. Pe de altă parte, ea se poziţionează pro homosexuali şi spune că îşi va învăţa băiatul în vârstă de trei ani să fie la fel de tolerant. 
 
„Copilul meu este şi va fi educat să iubească oamenii indiferent de rasa, religia, culoarea, averea, statutul sau orientarea sexuală. Copilul meu va vedea filme sau piese de teatru şi va citi într-o zi romane care tratează subiectul homosexualităţii. Copilul meu va întâlni cupluri formate din persoane de acelaşi sex ţinându-se de mână în străinatate, chiar dacă nu se va întampla asta la noi în ţară prea curând. Homofobia, la fel ca rasismul, se învaţă. Sunt convinsă că nu ar fi nici şocat, nici dezgustat, nici nu i-ar fi frică, nici nu s-ar simţi ameninţat, nici nu ar urî, aşa cum nu a făcut-o atunci când a văzut oameni rugându-se la Buddha în călătoriile noastre, şi nu la Iisus, ori când s-a jucat cu copii de toate naţionalităţile şi culturile. El va fi învăţat să-i iubească şi să-i înţeleagă şi pe cei care iubesc diferit faţă de părinţii lui. Iar eu îl voi iubi pe el indiferent de alegerile pe care le va face în viaţă. Nu înţeleg cum vorbim atât de mult despre «iubirea necondiţionată», dar tocmai această valoare nu reuşim să o apărăm“, şi-a început Dana Rogoz textul. 

De asemenea, vedeta pune referendumul pe seama sustragerii atenţiei de la alte probleme mult mai importante şi mai grave ale ţării: „Aş fi mers la vot să spun NU, dar am decis să mă alătur mişcării #boicot şi să nu merg la referendum, pentru că neatingerea pragului minim de votanţi ar transmite un mesaj mai puternic celor care au vrut să ne dezbine, celor care au vrut să distragă atenţia de la problemele reale ale ţării, celor care au cheltuit inutil bani nu pe una, ci pe două zile de votare. Pentru că eu nu vreau să mă opun drepturilor unei minoritaţi. DA, mi-aş dori ca persoanele de acelaşi sex să aibă aceleaşi drepturi legale garantate persoanelor heterosexuale prin căsătorie, să aibă dreptul la moştenire ori să aibă dreptul să îşi ţină partenerul de viaţă de mână la terapie intensivă…“

Dana Rogoz consideră că referendumul nu are ca scop câştigarea unor drepturi ale majorităţii, ci limitarea drepturilor unei minorităţi, lucru ce i se pare anormal. Totodată, ea este de părere că referendumul este inutil şi pentru că în esenţă nu va schimba nimic: „Persoanele de acelaşi sex nu se puteau căsători la noi în ţară şi nici nu o vor putea face, paradele gay vor continua să existe, iar homosexualii vor continua să se iubească, toate acestea indiferent de rezultat. De aici şi inutilitatea lui, în practică. Recunosc că am temeri în privinţa prezenţei la vot, aşa că voi rămâne acasă, dar cu ochii pe televizor. Dacă pe data de 7 estimările anunţă că s-ar fi atins pragul minim, abia atunci voi ieşi să votez NU“.

În încheiere, actriţa şi-a îndreptat atenţia către persoanele homosexuale pe care le cunoaşte, mărturisind că regretă faptul că sunt supuse unui asemenea val de ură. 
    
Referendumul pe tema familiei tradiţionale a scindat societatea. Numeroase persoane publice au luat poziţie. Printre vedetele care şi-au declarat susţinerea faţă de referendumul de revizuire a Constituţiei privind familia tradiţională se numără activista anti-vaccin Olivia Steer (45 de ani) şi artista Ozana Barabancea (49 de ani), interpreta de muzică populară Sofia Vicoveanca (77 de ani), rapperul Tudor Sişu (40 de ani), actriţa Bianca Brad (50 de ani). 
 
De cealaltă parte a baricadei, mai multe vedete şi artişti s-au alăturat unei campanii online, „Iubirea nu se votează“, care are drept scop boicotarea referendumului. Având sloganul „Iubirea nu se votează“, artiştii transmit mesaje video în care explică de ce ei nu merg la vot şi îndeamnă românii să nu se prezinte, la rândul lor, la urne.
 
Printre vedetele care s-au poziţionat împotriva referendumului se numără cântăreţele Andreea Bălan(33 de ani) şi Alexandra Stan (29 de ani), coregraful şi dansatorul Emil Rengle (27 de ani), fashion editor-ul revistei Elle România, Maurice Munteanu (40 de ani), actorul Vladimir Drăghia (32 de ani), dar şi fiul vitreg al Gabrielei Firea, tânărul designer Răzvan Firea (28 de ani), actriţa şi prezentatoarea tv Adela Popescu (31 de ani), fosta prezentatoare de ştiri Melania Medeleanu (40 de ani) şi solistul trupei Taxi Dan Teodorescu (53 de ani). 
 
Întrebarea la care vor răspunde alegătorii cu „da“ sau „nu“ este „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?“, referendumul urmând să aibă loc pe parcursul a două zile, în 6 şi 7 octombrie. Costul total al organizării referendumului se ridică la 163,712 milioane de lei, adică aproximativ 35 de milioane de euro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: