Burse lunare de 2.350 de lei pentru studenţii care urmează masteratul didactic

Burse lunare de 2.350 de lei pentru studenţii care urmează masteratul didactic

Studenţii care urmează masteratul didactic vor primi burse din bani europeni

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a lansat proiectul „Start în carieră prin master didactic” dedicat masteranzilor din cele opt universităţi care organizează, pentru prima dată, programe-pilot de studii universitare de master didactic, la forma de învăţământ cu frecvenţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei şi Cercetării, implementarea pentru prima dată în România a masteratului didactic a fost posibilă prin susţinerea ministrului Educaţiei şi cercetării, Monica Cristina Anisie, care a aplicat prevederile Legii educaţiei naţionale nr.1/2011, aprobând prin ordin înfiinţarea şi organizarea programelor de master didactic.
 
Astfel, cei 400 de masteranzi care vor să îmbrăţişeze o carieră didactică s-au înscris la programul de studii universitare de master didactic, la forma de învăţământ cu frecvenţă, potrivit aceleiaşi surse.  
 
Prin proiectul „Start în carieră prin master didactic”, aceştia vor beneficia de o bursă lunară de studiu, în valoare de 2.350 lei, pe întreaga perioadă a desfăşurării programului. 
 
În vederea desfăşurării unei activităţi didactice viitoare de calitate, prin intermediul acestui proiect masteranzii îşi vor dezvolta abilităţi şi competenţe practice şi vor participa, alături de cadrele didactice universitare, la un program de master modern şi eficient. Mai mult decât atât, se vor consolida competenţele didactice prin organizarea de cursuri de formare pentru 80 de cadre didactice din învăţământul terţiar universitar cu o tematică ce include conţinut educaţional inovator şi resurse de învăţare moderne şi flexibile.
 
De asemenea, acest proiect are ca obiective îmbunătăţirea calităţii şi a eficienţei învăţământului terţiar, diversificarea ofertelor educaţionale, îmbunătăţirea nivelului de competenţe al personalului didactic din învăţământul terţiar universitar.
 
Acest program se încadrează atât în obiectivele strategice ale Ministerului Educaţiei şi Cercetării, venind în întâmpinarea necesităţii aplicării legislaţiei naţionale, cât şi în recomandările documentelor de analiză europene. 
 
Proiectul „Start în carieră prin master didactic”, în valoare de 76.836.961,72 de lei, este finanţat prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 6 - Educaţie şi competenţe, Prioritatea de investiţii – 10.II., Obiective Specifice 6.7, 6.9, 6.10, Program pilot pentru Sprijinirea Formării Iniţiale a Cadrelor Didactice pentru Învăţământul Preuniversitar. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările