Adrian Iacob, fostul rector al Academiei de Poliţie, rămâne fără titlul de doctor după verdictul oficial al experţilor

Adrian Iacob, fostul rector al Academiei de Poliţie, rămâne fără titlul de doctor după verdictul oficial al experţilor

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor (CNATDCU) a decis cu unanimitate de voturi retragerea titlului de doctor deţinut de fostul rector al Academiei de Poliţie, Adrian Iacob, după ce a constat în mod oficial că teza acestuia este plagiată, scrie Press One.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fostul rector al Academiei de Poliţie, Adrian Iacob, rămâne fără titlul de doctor. Aceasta este hotărârea oficială a Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor (CNATDCU)  care a decis vineri, cu unanimitate de voturi, retragerea titlului de doctor deţinut după ce a constat în mod oficial că teza acestuia este plagiată, conform Press One. În urmă cu 7 luni se afla că teza de doctorat a lui Adrian Iacob, pe atunci rectorul Academiei de Poliţie, este plagiată în proporţie de 70%.

Prin verdictul de plagiat a fost validat şi raportul Comisiei de lucru, desemnată oficial să analizeze sesizarea de plagiat care a vizat lucrarea ştiinţifică a lui Adrian Iacob.  Verdictul poate fi contestat de către acesta în 10 zile de la comunicarea şi publicarea deciziei. 

Tot vineri a fost votată şi excluderea sa din calitatea de membru al CNATDCU şi din cea de vicepreşedinte al Comisiei de Ştiinţe Militare, ca urmare a emiterii deciziei de plagiat. Retragerea lui Adrian Iacob din CNATDCU va deveni efectivă abia după ce viitorul ministru al Educaţiei va semna ordinul de retragere a titlului. 
 
Plagiatul la nivel înalt 

La sfârşitul lunii iunie 2019, CNATDCU a stabilit, în urma analizei unei comisii de lucru că senatorul PSD Şerban Nicolae a plagiat mai mult de 10% în teza sa de doctorat, susţinută la Universitatea Babeş-Bolyai şi au propus retragerea titlului de doctor. Şi Darius Vâlcov, fost consilier al Guvernului PSD a plagiat în teza de doctorat. ASE propune retragerea diplomei. Un alt politician plagiator este fostul ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, căruia i s-a retras titlul ştiinţific pe 18 iulie.  Bogdan Licu, procuror general interimar, este o altă figură publică care a fost acuzată de furt intelectual. Acesta a renunţat la titlul de doctor pe care îl obţinuse la Academia SRI.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: