Turcan: 5.000 de clădiri şcolare nu aveau internet. Cel mai probabil vom ajunge la 2.800 de clădiri conectate în plus

Turcan: 5.000 de clădiri şcolare nu aveau internet. Cel mai probabil vom ajunge la 2.800 de clădiri conectate în plus

Multe şcoli din România nu au conexiune la internet

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, joi, la începutul şedinţei de Guvern, că din cele 5.000 de clădiri şcolare care nu aveau conexiune la internet, 2.800 vor avea în perioada următoare, precizând că serviciile din partea operatorilor vor fi furnizate în mod gratuit.

Ştiri pe aceeaşi temă

“În urma analizei realizată de către Ministerul Educaţiei, aproximativ 5.000 de clădiri şcolare nu aveau conexiune la internat, ca atare în urma grupului comun pe care l-am constituit împreună cu operatorii de telefonie, cu ANCOM-ul, cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei, am ajuns la un progres important. Operatorii îşi vor lua un număr de şcoli pentru care vor asigura fibră optică şi vom ajunge cel mai probabil la 2800 de clădiri şcolare conectate la internet, în plus faţă de cele pe care le avem”, a afirmat Raluca Turcan.
 
Ea a precizat că va fi realizat un contract-cadru în urma căruia serviciile operatorilor vor fi furnizate în mod gratuit.
 
“În acest sens va fi creat un contract-cadru, serviciile din partea operatorilor vor fi furnizate gratuit şi în urma contractului cadru vom adopta şi un memorandum în şedinţa de Guvern astfel încât să poată să fie finalizat şi juridic acest demers. Va exista şi un termen de apel în care sunt şi alţi operatori care pot să sprijine acest efort al celorlalţi care au participat la dezbatere să se poată înscrie şi să asigurăm pentru cât mai multe şcoli acoperire cu reţea”, a explicat vicepremierul Raluca Turcan.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările