Subiecte la istorie BAC 2015 sesiunea de toamnă. Care sunt răspunsurile corecte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Subiecte istorie BAC 2015 sesiunea de toamnă
Subiecte istorie BAC 2015 sesiunea de toamnă

Subiecte istorie BAC 2015 sesiunea de toamnă. Absolvenţii de liceu au dat astăzi proba scrisă la istorie şi matematică.

Profesorul de istorie Corneliu Rigler, de la Colegiul Naţional Bilingv „George Coşbuc”, a vorbit pentru Adevarul.ro, despre subiecte istorie BAC 2015, sesiunea de toamnă. 

„Un prim lucru pe care pot să vi-l spun este că subiectul III, despre Evul Mediu, este foarte asemănător cu cel care s-a dat în prima sesiune. Prima cerinţă se refera la precizarea unei autonomii locale din spaţiul românesc în secolele IX-XI, deci aveau la dispoziţie trei secole, un interval de timp larg. Puteau să se refere la autonomiile locale care au contribuit la formarea Transilvaniei, era foarte uşoară cerinţa. Aş insista mai mult pe a doua cerinţă unde este posibil să se fi încurcat unii elevi. Trebuiau să fie atenţi că s-au schimbat secolele. 

Era indicat să se refere la formaţiunile care au contribuit la formarea Ţării Româneşti. Însă li se cereau şi două caracteristici, eu aş fi recomandat să dea ma multe, una poate fi faptul că aveau în fruntea lor un voievod sau un cneaz. O altă trăsătură este că acestea au avut la bază obşti săteşti. Deopotrivă, elevii puteau să se folosească de exemplele de la est de Carpaţi, adică la Moldova. Era bine de menţionat că o altă trăsătură a fost că prin unirea lor au luat naştere statele medievale româneşti. Cam din această speră puteau alege elevii exemple. Menţionarea a două instituţii centrale din spaţiul românesc: elevii puteau să aleagă Domnia, Biserica, Armata, Adunarea ţării sau Sfatul domnesc”, a declarat profesorul Rigler, despre subiecte istorie BAC 2015, sesiunea de toamnă. 

Subiecte istorie BAC 2015 sesiunea de toamnă

subiect istorie bac toamna 2015

Subiecte istorie BAC 2015 sesiunea de toamnă. Subiectul al II-lea 

Subiecte istorie BAC 2015 sesiunea de toamna

Datele Ministerului Educaţiei arată că circa 33.000 de absolvenţi de liceu au susţinut probele la Matematică sau Istorie.

La proba scrisă de limba română BAC 2015 sesiunea de toamnă s-au înscris 55.000 de candidaţi.

Elevii de la profilul umanist au avut de făcut, la subiectul al doilea, un text argumentativ privind utilitatea cunoaşterii biografiei unei personalităţi culturale sau ştiinţifice. La subiectul al treilea, aceştia au avut de vorbit despre relaţia dintre două personaje dintr-o nuvelă studiată.

Cei care au terminat profilul real au avut de rezolvat la primul subiect mai multe cerinţe legate de poezia „Dor căzut” scrisă de Nicolae Labiş. La subiectul al doilea, elevii au avut de făcut un text argumentativ privind importanţa implicării în activităţi umanitare.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat că luni, la prima probă scrisă din cadrul BAC 2015 sesiunea de toamnă au fost eliminaţi din examen 67 de candidaţi, iar în zece dintre centrele de examinare a trebuit să fie folosite subiectele de rezervă. 

Subiecte BAC 2015 sesiunea de toamnă. Când se afişează rezultatele

786 de absolvenţi de clasa a XII-a (86,09%) au participat, marţi, la proba scrisă de Limba şi literatura maternă, din cadrul Bac 2015 sesiunea de toamnă. Nu au fost înregistrate eliminări din examen. În funcţie de limba maternă studiată, candidaţii prezenţi au susţinut proba într-una din următoarele limbi: maghiară, germană, turcă, ucraineană şi slovacă.

BAC 2015 sesiunea de toamnă se încheie vineri cu susţinerea probei la alegere, a profilului sau a specializării. Această probă va fi susţinută de aproximativ 36.000 de absolvenţi de liceu. 

Pe 31 august se vor afişa rezultate BAC 2015 sesiunea de tomnă, iar în aceeaşi zi se pot depune contestaţiile, între orele 12:00 şi 16:00. Rezolvarea contestaţiilor se va face între 1 şi 2 septembrie 2015, iar rezultate finale BAC 2015 sesiunea de toamnă se vor afişa pe data de 3 septembrie.

Potrivit rezultate BAC 2015 din prima sesiune, au promovat Bacalaureatul 67,9 la sută (66,41 la sută înainte de rezolvarea contestaţiilor), cu peste şapte procente mai mare decât anul trecut (60,65 la sută). De asemenea, lista de rezultate BAC sesiunea de toamnă de anul trecut, a arătat o rată de promovare de 23,78 la sută, respectiv de 22,27 la sută înainte de contestaţii. 

Citiţi şi: Rezultate BAC 2015 sesiunea de toamnă 

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite