Cine trebuie să completeze adeverinţa medicală pentru înscrierea în noul an şcolar

Cine trebuie să completeze adeverinţa
medicală pentru înscrierea în noul an şcolar

Adeverinţa se eliberează pentru înscrierea în fiecare ciclu de învăţământ/ Foto: Wallstreet.ro

Ministerul Sănătăţii a transmis către Direcţiile de sănătate publică din ţară modelul de adeverinţă medicală pe care elevii trebuie să o obţină de la medicul de familie, înainte de începerea noului an şcolar.

Astfel, toţi copiii care încep un ciclu şcolar, printre care copiii de la creşă, cei de la grupa mică de grădiniţă, elevii care intră acum la clasa pregătitoare şi elevii de la clasele a V-a şi a IX-a au obligaţia de a prezenta adeverinţa medicală la intrarea în colectivitate, potrivit Ministerului Sănătăţii.
 
Documentele medicale necesare la înscrierea/ frecventarea/terminarea unui ciclu de învăţământ sunt adeverinţa medicală pentru înscrierea în colectivitate şi avizul epidemiologic pentru (re)intrare în colectivitate.
Adeverinţa medicală pentru înscrierea în colectivitate se eliberează se eliberează de către medicul de familie sau de către medicul colectivităţii de la care provine copilul la înscrierea în fiecare ciclu de învăţământ.
 
Totodată, la terminarea unui ciclu de învăţământ preuniversitar, adeverinţa se eliberează de către medicul care are în supraveghere colectivitatea, iar la transferul elevului într-o altă unitate şcolară, adeverinţa se eliberează de medicul care are în supraveghere unitatea de învăţământ de la care se transferă.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările