Ministrul Educaţiei vrea cabinet de psihopedagogie în fiecare şcoală

Ministrul Educaţiei vrea cabinet de psihopedagogie în fiecare şcoală

Ministrul Cîmpeanu vre să înfiinţeze în fiecare şcoală cabinet de psihopedagogie

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că doreşte înfiinţarea unui cabinet de psihopedagogie în fiecare unitate de învăţământ, precizând că ar fi nevoie de două, trei mii de astfel de consilieri.

Ştiri pe aceeaşi temă

“Intenţionăm să promovăm o OUG prin care să permitem înfiinţarea unui cabinet de psihopedagogie, de orientare, la nivelul fiecărei şcoli. Este nevoie de aceşti consilieri în şcolile de România”, a declarat luni, ministrul Educaţiei.
 
El a precizat că trebuie realizată o colaborare cu universităţile din ţară care au experienţă în acest domeniu. 
 
“Posibilitatea înfiinţării acestor centre de consiliere în fiecare şcoală va fi promovată rapid, problema rămâne a personalului cu competenţe adecvate. Este nevoie de conlucrarea cu universităţile româneşti, sunt zece universităţi care au experienţă şi expertiză în acest domeniu, este nevoie de un număr situat între două mii şi trei mii de consilieri. Aceşti consilieri nu sunt pregătiţi, nu există persoane cu pregătire specifică pentru a ocupa un astfel de post dacă vrem să fie într-adevăr util şi eficient”, a mai afirmat Sorin Cîmpeanu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările