Wall Street, cea mai mare scădere din ultimele trei luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piaţa bursieră a avut joi cea mai proastă zi din martie încoace.
Piaţa bursieră a avut joi cea mai proastă zi din martie încoace.

Bursa de la New York a înregistrat astăzi cea mai proastă sesiune din ultimele trei luni. Scăderea pieţei bursiere este cauzată de incertitudinile economice şi evoluţia pandemiei din Statele Unite, relatează AFP.

Dow Jones a înregistrat o scădere de 6,90%, coborând la 25.128,17 puncte.

Nasdaq, dominat de actiunile pe tehnologie, a scăzut cu 5,27% până la 9.492,43 puncte, iar S&P 500 a cedat 5,89% până la 3.002,10 puncte.

„Am început săptămâna cu o piaţă supraevaluată şi această corecţie este firească", a comentat analistul Karl Haeling (LBBW) pentru AFP.

Decizia Federal Reserve (Fed) de miercuri de a-şi menţine ratele neschimbate, între 0% şi 0,25%, până în 2022, cu anticiparea unei recuperări economice lente, a oferit investitorilor un pretextde îngrijorare şi retragere.

Preşedintele Donald Trump a revenit la criticile sale faţă de Fed, care prevede o scădere a produsului intern brut american de 6,5% în 2020, înainte de o revenire de 5% anul viitor.

Rezerva Federală a Statelor Unite (Fed) anticipează că rata şomajului în 2020 va fi de 9,3% şi de 6,5% în 2021, potrivit AFP.

Produsul intern brut al Statelor Unite va scădea cu 6,5% în acest an sub efectul pandemiei Covid-19, dar economia americană ar trebui să recupereze cu 5% anul viitor, conform noilor estimări ale Băncii centrale americane.

În proiecţiile sale anterioare, publicate în decembrie, puternica instituţie financiară se aştepta la o creştere de 2% anul acesta şi 1,9% anul viitor.

Secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, a declarat că economia SUA nu va fi închisă din nou, în ciuda creşterii numărului de cazuri noi.

„Nu putem opri din nou economia. Cred că am aflat deja că, dacă închideţi economia, veţi crea mai multe daune şi nu doar economice, ci şi în alte domenii", a declarat Mnuchin, într-un interviu pentru CNBC. El a spus că mai mult de un trilion de dolari vor fi pompaţi în economie luna următoare.

Înainte de pandemie, cea mai mare economie din lume, care a beneficiat de stimulent fiscal în 2018, a început să încetinească, dar a continuat să crească într-un ritm rapid în comparaţie cu alte ţări avansate.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite