Un producător de bere din Ucraina prepară cocktailuri Molotov şi mâncare pentru refugiaţi VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Captură Youtube
Foto: Captură Youtube

Producătorul de bere artizanală Pravda, cu sediul într-o zonă populară de la periferia oraşului Liov, a iniţiat producerea de cocktailuri Molotov, hrană pentru cei care au fugit din calea războiului şi confecţionarea unor tricouri pentru strângerea de fonduri pentru trupele armate ucrainene.

Oraşul Liov a fost atacat marţi, 29 martie, cu rachete de trupele ruseşti. Cel puţin cinci persoane au fost rănite în acest bombardament. 

Berea este înlocuită de cocktailurile Molotov 

„Acum simt că datoria noastră este să ajutăm oamenii care vin la Liov pentru că locuinţele lor au fost şterse de pe faţa pământului. Trebuie să facem tot ceea ce este posibil ca să-i ajutăm, şi ei sunt tot ucraineni. Niciodată nu ştii ce-ţi aduce ziua de mâine”,  a comunicat pentru Taras Maselko, un îndrumător de relaţii publice la Pravda. 

Încă din primele zile de război, angajaţii fabricii au utilizat sticlele pe care le aveau disponibile pentru a produce cocktailuri Molotov, pe care le-au repartizat Forţelor de Apărare Teritorială. Forţele de Apărare Teritorială sunt un corp militar alcătuit din rezervişti şi voluntari, care au ca scop protejarea instituţiilor publice şi a infrastructurilor strategice. 

„În mai puţin de o săptămână, am produs peste 2.000 de cocteiluri Molotov, mult mai multe decât era nevoie. Deocamdată ne-am oprit”, a declarat Taras, prezentând zecile de obiecte depozitate în clădire. Pe aceste obiecte sunt lipite etichetele cele mai cunoscute beri produse de Pravda: „Putin Huilo” („Tâmpitul de Putin”). 

Hrană pentru refugiaţi 

În concomitent cu producerea cocktailurilor Molotov, în bucătăria fabricii se prepară feluri de mâncare destinate miilor de refugiaţi, care au ajuns la Liov după ce au fugit din calea bombardamentelor din Kiev, Harkiv, Mariupol, Nikolaev sau Zaporojie. 

Aproximativ 200.000 de locuitori au rămas în ţară, adăpostindu-se în şcoli, stadioane sau cămine studenţeşti. Alţii au decis să treacă frontiera în Polonia, la o distanţă de aproximativ 80 de kilometri de Liov. 

„Nimeni nu ştie ce-i aduce ziua de mâine. Dar cred că acum este momentul să ne gândim să păstrăm economia în funcţiune pentru binele tuturor. Să plătim impozite, chirie, salarii. De asta are nevoie ţara”, declară Taras. 

Un angajat al fabricii, Alex, în vârstă de 29 de ani, care lucra înainte la departamentul pentru francize al fabricii Pravda, ajută la prepararea de sandvişuri, lucrând şi 11 ore pe zi. 

„Cred că toată lumea ar trebui să facă tot posibilul în acest moment pentru a contribui la cauza naţională. Mulţi oameni şi-au pierdut locuinţele, cine ştie, poate chiar fiinţe dragi, prieteni sau rude. Mâncarea este ultimul lucru pentru care ar trebui să-şi facă griji”, spune Alex. 

World Kitchen Program, organizaţia neguvernamentală, a aderat la iniţiativa celor de la Pravda şi acordă sprijin logistic pentru distribuirea mâncării. Din bucătăria fabricii ies peste 27.000 de porţii de mâncare caldă în fiecare zi. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite