UE a adoptat normele care reduc emisiile de metan din sectorul energetic

0
Publicat:

Primele norme UE care reduc emisiile de metan din sectorul energetic din Europa și din întreaga lume au devenit legislație luni, a informat Comisia Europeană.

Sediul Comisiei Europene
CE a adoptat normele care reduc emisiile de metan din sectorul energetic din Europa

Această adoptare marchează un alt pas în implementarea Pactului ecologic european și REPowerEU. Acesta arată hotărârea Europei de a aborda emisiile nocive la nivel național și internațional.

Noul regulament obligă industria gazelor fosile, petrolului și cărbunelui din Europa să măsoare, să monitorizeze, să raporteze și să verifice emisiile de metan conform celor mai înalte standarde de monitorizare și să ia măsuri pentru a le reduce. Aceasta impune operatorilor din UE de gaz, petrol și cărbune să oprească arderile evitabile și de rutină și să reducă arderea și ventilația în situații precum urgențe, defecțiuni tehnice sau atunci când este necesar din motive de siguranță.

Întrucât Europa importă o mare parte din energia fosilă pe care o consumă, regulamentul va contribui, de asemenea, la reducerea emisiilor de metan din combustibilii fosili importați . Regulamentul va introduce treptat cerințe mai stricte pentru a se asigura că exportatorii aplică treptat aceleași obligații de monitorizare, raportare și verificare ca și operatorii UE.

Noile norme impun Comisiei să pună în aplicare un instrument de monitorizare a emițătorilor globali de metan pentru a furniza informații, pe baza datelor din satelit, cu privire la amploarea, apariția și localizarea surselor cu emisii mari de metan care apar în interiorul sau în afara UE.

Comisia va institui, de asemenea, un mecanism de alertă rapidă pentru evenimentele „superemițătoare”, și anume incidente în care instalațiile, echipamentele sau infrastructura emit rate foarte mari de metan. Mecanismul va acționa ca un sistem de avertizare timpurie pentru a detecta evenimentele superemițătoare și va alerta țara UE sau non-UE pentru a se lua măsuri pentru a le opri sau a le preveni.

Metanul este al doilea cel mai mare contributor la încălzirea globală și la poluarea aerului după CO 2 , reprezentând aproximativ o treime din emisiile de gaze cu efect de seră, dăunând atât mediului, cât și sănătății noastre. Odată cu adoptarea finală de către UE a regulamentului privind metanul, avem acum mijloace pentru a obține o perspectivă mai clară asupra principalelor surse de emisii de metan din sectorul energetic. Acest lucru va spori transparența și va oferi instrumentele necesare pentru a reduce aceste emisii puternice, atât în ​​UE, cât și la nivel global”, a declarat Kadri Simson, comisar european pentru energie.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite