Turnul Eiffel nu mai poate fi vizitat miercuri: Angajații au intrat în grevă

0
Publicat:

Turnul Eiffel, simbolul oraşului Paris şi unul dintre cele mai vizitate monumente din lume, va fi închis miercuri din cauza unei greve a angajaţilor societăţii care exploatează Turnul Eiffel (SETE).

turnul eiffel gettyimages 1153774737 jpeg

Angajaţii SETE au decis să organizeze o grevă de 24 de ore chiar în ziua în care se împlinesc 100 de ani de la decesul inginerului Gustave Eiffel, „pentru a denunţa modul în care actuala administraţie duce SETE într-o criză”, a informat sindicatul CGT într-un comunicat de presă, transmite AFP.

Turiștii pot accesa în continuare esplanada închisă de sticlă de sub turn, dar accesul la reperul de 300 de metri este închis până la noi ordine, potrivit unui purtător de cuvânt al Turnului Eiffel.

Greva a fost declarată înainte de negocierile contractuale cu orașul Paris, care deține monumentul vechi de 134 de ani, a precizat purtătorul de cuvânt. Reprezentanții sindicatului nu au răspuns imediat pentru comentarii și nu era clar cât va dura greva.

Unul dintre cele mai vizitate situri din lume, Turnul Eiffel este de obicei deschis 365 de zile pe an - deși ocazional este supus unor greve - și se așteaptă să joace un rol central în cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris din 2024.

Construit în 1887, Turnul Eiffel atrage aproximativ 20.000 de persoane pe zi. În fiecare an, aproximativ şapte milioane de persoane vizitează turnul Eiffel şi peste 20 de milioane vin să vadă turnul fără a urca însă în el.

O ediție specială a unui spectacol muzical care marchează moartea lui Gustave Eiffel, la 27 decembrie 1923, a fost totuși programată să fie difuzată miercuri seară pe rețelele de socializare și la televiziunea franceză, deoarece a fost preînregistrată, a precizat purtătorul de cuvânt.

Spectacolul este susținut de corul „Spectre”, Yana Mann, cântăreață mezzosoprană, Ablaye Diop, dansator contemporan și Yann Dulché, pianist care interpretează un amestec de muzică ultramodernă și clasică.

Cu o înălţime de 330 metri, Turnul Eiffel a fost conceput de inginerul Gustave Eiffel. După 1889, Turnul Eiffel a devenit un monument emblematic al Parisului şi până în 1930 a fost cea mai înaltă construcţie din lume. Inginerul Gustave Eiffel s-a stins din viaţă la 27 decembrie 1923.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite