Tribunalul german al muncii consideră că Tesla a încălcat regulile privind alegerile sindicale

0
Publicat:

Comitetul de întreprindere al Tesla a încălcat regulile germane privind alegerile sindicale, a decis marți tribunalul care s-a pronunțat cu privire la disputa între națiunie și producătorul american de autovehicule.

foto mașină electrică și logo Tesla
Tribunalul german al muncii consideră că Tesla a încălcat regulile privind alegerile sindicale

În urmă cu doi ani, sindicatele au lăudat angajații pentru că au format un comitet de întreprindere atunci când Tesla abia începea să construiască fabrica de lângă Berlin. Ei au avertizat că grupul va avea un număr mare de persoane la vârf, deoarece fuseseră angajați doar cadre medii și superioare, transmite Reuters.

Comitetul de întreprindere, un grup de angajați care mediază cu conducerea, a convocat noi alegeri luna aceasta, cerând ca până la 15 februarie să fie prezentați candidați, însă tribunalul muncii a decis marți că este prea devreme, deoarece reglementările germane prevăd o pauză de doi ani între campaniile electorale.

Alegerile anterioare au început pe 28 februarie 2022, ceea ce înseamnă că Tesla trebuie să aștepte până pe 29 februarie pentru a continua cu planurile sale, a declarat tribunalul, potrivit rapoartelor media de la rbb24 și altor persoane din sala de judecată.

Tesla și directorul său executiv, Elon Musk, au criticat de mult timp birocrația germană, despre care Musk a spus la un moment dat că este în contradicție cu urgența combaterii schimbărilor climatice.

Musk s-a confruntat, de asemenea, cu sindicatele, inclusiv în Statele Unite, unde este implicat în numeroase cazuri legate de legislația federală a muncii.

Comitetele de întreprindere nu sunt obligatorii în Germania, dar sunt frecvente în special în firmele industriale și reprezintă o forță puternică la producătorii auto rivali, inclusiv la Volkswagen, unde șeful comitetului de întreprindere face parte din consiliul de supraveghere.

Forța de muncă a Tesla a crescut la peste 12.000 de angajați, de la aproximativ 2.000 în momentul alegerilor precedente. Orice lucrător cu normă întreagă la uzină de cel puțin șase luni poate candida la alegeri, cu condiția ca nominalizarea sa să obțină 50 de susținători.

Tesla nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii trimsă de Reuters cu privire la faptul dacă va accepta decizia sau dacă comitetul său de întreprindere va încerca să facă apel.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite