Tot mai mulți angajați sunt nemulțumiți de salarii: 24% și-ar dori vouchere de vacanță

0
Publicat:

Aproape jumătate dintre angajaţi sunt nemulţumiţi de locul de muncă actual, în creştere faţă de anul precedent, când ponderea depăşea uşor o treime, arată un sondaj al unei platforme de recrutare.

Un angajat se ține cu mâinile de cap, obosit, în timp ce se uită în laptop
Aproape jumătate dintre angajaţi sunt nemulţumiţi de locul de muncă actual

Conform cercetării realizate de BestJobs, doar 32% dintre salariaţi se declară mulţumiţi de jobul pe care îl au la momentul actual actual.

În acelaşi timp, şase din zece respondenţi afirmă că satisfacţia scăzută la locul de muncă le afectează negativ viaţa personală, iar acest impact ridică întrebări legate de echilibrul muncă-viaţă personală, mai ales că 42% dintre angajaţi se declară foarte nemulţumiţi de acest aspect, în timp ce 34% reuşesc cu greu să menţină o formă de echilibru.

La nivel general, aproape jumătate (49%) din totalul celor intervievaţi se declară nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de jobul lor, în creştere faţă de 2023 (37%) şi 2022 (32%).

Potrivit sursei citate, creşterea veniturilor reprezintă principala nevoie a angajaţilor, afectaţi de instabilitatea economică şi de efectele tot mai puternice ale inflaţiei, 55% dintre aceştia considerând că o majorare salarială le-ar aduce mai multă satisfacţie la locul de muncă. Alte aspecte importante includ: un program mai flexibil (11%), posibilitatea de a lucra remote (10%) şi aprecierea din partea şefilor (10%).

Totodată, doar 6% dintre angajaţi prioritizează promovarea profesională, vizibilitatea sau reputaţia.

Doar 20% dintre angajați sunt mulțumiți de salarii

La capitolul venituri, 60% dintre cei chestionaţi consideră că acesta sunt sub media pieţei, în timp ce doar 20% le percep ca fiind corecte în raport cu valoarea şi expertiza lor. În ceea ce priveşte creşterile salariale, 59% dintre respondenţi nu au beneficiat de nicio majorare în ultimul an, în timp ce 26% au primit o creştere cuprinsă între 10% şi 15%.

În privinţa beneficiilor extrasalariale, cele mai frecvente sunt: bonurile de masă (61%), abonamentele la clinici medicale private (24%), bonusurile de performanţă (24%), decontarea transportului (20%) şi posibilitatea de a lucra remote (18%).

Pe de altă parte, angajaţii îşi exprimă dorinţa pentru mai multe zile de concediu (29%), vouchere de vacanţă (24%) şi o extindere a bonusurilor de performanţă (21%).

Rezultatele sondajului de specialitate relevă faptul că printre principalele motive de stres la birou se află: volumul de muncă tot mai crescut (15%), îngrijorările legate de starea de sănătate (15%) şi teama de concediere (13%). În plus, 42% dintre angajaţi se confruntă cu simptome de burnout.

Sondajul bestjobs a fost realizat în luna noiembrie, pe un eşantion de 1.215 de utilizatori de Internet.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite