Articol publicitar

Tot ce trebuie să ştii despre programul „Rabla pentru electrocasnice“ 2022

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
e

Mai e puţin timp până la demararea programului „Rabla pentru electrocasnice“ din acest an – prima sesiune începe în date de 17 iunie, iar una dintre cele mai bune veşti pentru români este faptul că bugetul total a fost suplimentat cu 25 milioane de lei faţă de anul anterior.

De partea cealaltă, una dintre veştile mai puţin plăcute şi noutăţile acestei sesiuni este faptul că televizoarele au fost eliminate de pe lista cu electrocasnice ce pot beneficia de programul rabla.

Calendarul programului ”Rabla pentru electrocasnice”

Dacă ai de gând să profiţi de acest program, ar trebui să ştii că el se desfăşoară în mai multe etape. Prima fază, şi cea mai importantă, este cea de înscrieri. În perioada 17 iunie (începând cu ora 10:00) şi 23 iunie (până la ora 23:59) îţi poţi crea un cont de beneficiar. Dacă ai deja unul, nu mai este necesar să îţi faci altul, ci să îl foloseşti pe cel existent. După această etapă de înscrieri, urmează faza de rezervare a voucherelor, după cum urmează:

  • 24 iunie 2022, ora 10:00 – 30 iunie 2022, ora 23:59 (sau până la epuizarea fondurilor) – poţi rezerva un voucher pentru echipamente electrocasnice precum maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase şi frigidere,
  • 1 iulie 2022, ora 10:00 – 7 iulie 2022, ora 23:59 (sau până la epuizarea fondurilor) – poţi rezerva un voucher pentru echipamente electrocasnice precum laptopuri şi tablete,
  • 8 iulie 2022, ora 10:00 – 14 iulie 2022, ora 23:59 (sau până la epuizarea fondurilor) – poţi rezerva un voucher pentru echipamente electrocasnice precum aparate de aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare.

Valoarea voucherelor rămâne neschimbată: 200 lei pentru aspiratoare, 300 lei pentru tablete, 500 lei pentru laptopuri şi 400 lei pentru restul echipamentelor menţionate.

Ce schimbări au apărut faţă de ediţia de anul trecut?

Există trei schimbări importante care apar în ediţia 2022 a programului ”Rabla pentru electrocasnice”. Una dintre ele am menţionat-o deja – nu mai poţi folosi voucher pentru televizoare, ci doar pentru categoriile de electrocasnice menţionate mai sus. A doua schimbare esenţială este legată de perioada de timp în care voucherele pot fi valorificate. Dacă anul trecut aveai la dispoziţie 15 zile, anul acesta pot beneficia de acest beneficiu pe o durată mai scurtă de timp, de doar 7 zile. Asta înseamnă că ar fi bine să ştii exact ce îţi doreşti de la echipamentul pe care vrei să îl schimbi pentru a lua o decizie în câteva zile după aprobarea voucherului. Ultima schimbare a apărut pe fondul unei situaţii neplăcute de anul trecut, atunci când mulţi beneficiari au rezervat un voucher, dar nu l-au mai valorificat. Aşa că, anul acesta, dacă rezervi un voucher într-o sesiune şi nu îl foloseşti, nu vei mai avea dreptul să te înregistrezi în următoarea sesiune a programului.

Magazinele care comercializează electrocasnice sunt cele mai solicitate în această perioadă, iar unele dintre ele oferă un suport real tuturor clienţilor interesaţi. Cei mai mari retaileri sunt alături de clienţii săi în magazine cu sfaturi şi recomandări pentru alegerea celor mai bune electrocasnice în cadrul programului ”Rabla pentru electrocasnice”. Încă mai ai timp să te hotărăşti până începe perioada înscrierilor, aşa că, nu ezita să mergi în magazinele celor mai mari retaileri şi să întrebi consultanţii despre produsele electrocasnice care fac parte din acest program.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite