Articol publicitar

Anvelopele de vară: avantajele montării lor pe autovehiculul dumneavoastră, acum că vremea este frumoasă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anvelopa

Odată cu sosirea verii, temperaturile ridicate pot afecta anumite părţi ale autovehiculului nostru: de aceea este important să efectuaţi o revizie, mai ales dacă intenţionaţi să plecaţi în vacanţă cu maşina. Anvelopele sunt una dintre cele mai importante piese, deoarece sunt singurul element care menţine maşina în contact cu drumul.

În lunile mai calde, cauciucul se poate dilata, ceea ce va face ca maşina să fie mult mai instabilă. De aceea, se recomandă utilizarea anvelopelor de vară, care sunt fabricate dintr-un cauciuc mai dur şi care rămân eficiente chiar şi la temperaturi foarte ridicate: acest lucru permite roţilor să se prindă mult mai bine de asfalt şi şoferului să păstreze un control mai bun asupra vehiculului. De fapt, este important de ştiut că anvelopele, pe lângă faptul că sunt supuse temperaturilor exterioare, se încălzesc foarte mult şi în timpul condusului, din cauza frecării constante de pe şosea.

Puteţi cumpăra astfel de anvelope online de pe site-ul eMAG. Singurul lucru pe care trebuie să-l reţineţi este că aceste cauciucuri nu ar trebui să fie folosite iarna, deoarece caracteristicile lor nu sunt potrivite pentru temperaturi sub 7 grade. Dar pentru orice altceva, avantajele lor sunt evidente.

Motive pentru a cumpăra anvelope de vară

1. Manevrabilitate mai bună

Anvelopele de vară oferă o aderenţă mai bună pe şosea, ceea ce face ca şofatul să fie mult mai sigur. Tocmai acest lucru reduce timpul de frânare, evitând astfel posibilele accidente de coliziune.

2. Frânare mai bună

Anvelopele de vară au o capacitate de frânare mai bună pe teren uscat, atâta timp cât temperatura este mai mare de 7 grade. Sub această temperatură, nu ar trebui să fie utilizate, deoarece ar creşte riscul de accident, motiv pentru care se recomandă cu insistenţă să nu fie utilizate pe ploaie sau zăpadă.

Anvelope vară Michelin - idei

De exemplu, dacă mergem pe un drum umed cu 80 km/oră, distanţa de frânare cu anvelopele de vară ar fi de 40 de metri, în timp ce cu anvelopele de iarnă ar fi de numai 34 de metri. Aceasta înseamnă că, în aceste condiţii, maşina ar parcurge până la 6 metri în plus înainte de a se opri complet. Iar pe zăpadă, rezultatul ar fi şi mai rău, deoarece distanţa de frânare a anvelopelor de vară la o viteză de 50 km/h ar fi de 63 de metri, faţă de numai 32 de metri pentru anvelopele de iarnă... Adică o diferenţă de 31 de metri în plus! Acesta este motivul pentru care anvelopele de vară trebuie utilizate în condiţiile pentru care au fost proiectate: pentru a asigura o siguranţă optimă la temperaturi ridicate.

3. Manipulare flexibilă

Faptul că cauciucul anvelopelor de vară este mai moale permite maşinii să vireze, să evite obstacolele şi să ia virajele mult mai uşor.

4. Zonă de contact mai mare

Anvelopele de vară sunt, în general, mai late, ceea ce le conferă o aderenţă mai bună pe şosea. Cu toate acestea, atunci când drumul este umed, creşte riscul de a pierde tracţiune sau chiar de acvaplanare, aşa că trebuie să aveţi grijă sporită atunci când conduceţi pe ploaie după montarea anvelopelor de vară.

5. Viteza de reacţie mai bună

Anvelopele de vară oferă şoferului un control mai rapid şi mai precis al vehiculului, în special în curbele strânse, ceea ce le face indispensabile pentru toţi iubitorii de condus sportiv.

6. Preţurile anvelopelor de vară

Anvelopele de vara sunt mai ieftine decât cele de iarnă, aşa că nu vă va costa prea mult să le schimbaţi. Ca să nu mai vorbim de faptul că echiparea maşinilor cu anvelope adecvate sezonului ajută la economisirea combustibilului. Acest lucru reduce nu numai cantitatea de combustibil utilizat, ci şi zgomotul produs de vehicul.

AutoPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite