Teamnet îşi cere insolvenţa. Cum s-a abonat compania care i-a aparţinut lui Sebastian Ghiţă la contracte cu statul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sebastian Ghita la ICCJ FOTO Eduard Enea
Sebastian Ghita la ICCJ FOTO Eduard Enea

Teamnet, companie înfiinţată de fugarul Sebastian Ghiţă, a câştigat în ultimii ani zeci de contracte cu statul, în valoare de sute de milioane de lei. Acum, firma IT nu mai este capabilă nici să îşi plătească angajaţii şi urmează să îşi ceară insolvenţa.

Anumite departamente nu şi-au primit salariile de trei luni şi, de asemenea, vor urma disponibilizări masive în cadrul companiei, scrie Wall Street. Astfel, compania îşi va cere luni insolvenţa, tribunalul urmând să decidă dacă va începe sau nu procedurile adiacente, potrivit sursei citate. Teamnet are în prezent circa 600 de angajaţi, însă după demararea procedurilor de insolvenţă câteva sute vor fi disponibilizaţi.

Abonat la stat                               

Teamnet a fost ani la rândul una dintre companiile IT abonate la stat, de unde a obţinut sute de milioane de lei. Potrivit unei liste publicate de către Agenţia pentru Agenda Digitală a României (AADR), Teamnet se află pe locul 4 în clasamentul companiilor care au încheiat contracte valoroase cu statul, după Siveco, Dimar şi UTI. Astfel, în perioada 2011-2015, Teamnet a încheiat 26 de contracte cu 17 autorităţi, în valoare de 258,1 milioane de lei (57,3 milioane de euro).

În noiembrie 2016, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a atribuit către Teamnet contractul pentru mentenanţa sistemului informatic aferent sistemului cardului de sănătate, valoarea finală a acestuia fiind de 17,7 milioane lei (3,9 milioane euro), cu TVA. Cu toate acestea, sistemul continuă să aibă probleme.

De asemenea, în decembrie 2016, Teamnet a mai câştigat două contracte cu statul, respectiv cu Banca Naţională a României şi cu Ministerul Apărării.

Firma Ymens Teamnet, parte a grupului Teamnet, a câştigat un contract de 7,2 milioane lei (1,6 milioane euro), cu TVA, pentru dezvoltarea infrastructurii de comunicaţii proprii şi a reţelei de comunicaţii interbancare pentru Banca Naţională a României (BNR). De asemenea, Ymens Teamnet a câştigat şi un contract pe trei ani, de 11,75 milioane lei (2,6 milioane euro), cu TVA, cu Unitatea Militară 02499 Bucureşti (Agenţia pentru Sisteme şi Servicii Informatice Militare), aflată în subordinea Ministerului Apărării, pentru furnizarea de licenţe software.

Grupul Teamnet a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de peste 110 milioane euro în 2015, în creştere cu 18% faţă de anul anterior.

Teamnet a fost înfiinţată în anul 2001 de omul de afaceri Sebastian Ghiţă, ca parte a grupului de firme Asesoft. Ghiţă a anunţat în august 2012 că şi-a vândut toate acţiunile deţinute la firmele de IT&C, inclusiv la Teamnet.  

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite