Team building-uri pe bani europeni: 160 de angajați din Finanțe vor face „podul lui Da Vinci” și „vânătoarea comorii” DOCUMENTE

0
Publicat:

Ministerul Finanțelor a publicat pe site-ul său două proceduri de achiziție publică pentru organizarea unor sesiuni de tip team building și de formare profesională, de care vor beneficia 160 de angajați ai Autorității de Certificare și Plată (ACP) din cadrul ministerului.

Angajați pe un câmp, ținând deasupra capului litere care formează cuvântul „Team Building”
160 de angajați din Finanțe vor participa la team building-uri pe bani europeni

Valoarea totală a celor două contracte se ridică 2.027.403 lei, din care serviciile pentru organizarea și susținerea sesiunilor de tip team building însumează 1.126.930,00 lei cu TVA, iar cel pentru formarea profesională este de 900.473 lei cu TVA.

Ofertele sunt așteptate până la data de 9 august 2024, iar „obiectivul contractului constă în continuarea dezvoltării capacității administrative a ACP din cadrul Ministerului Finanțelor și îmbunătățirea calității activității la locul de muncă a personalului ACP implicat în gestionarea financiară a fondurilor externe nerambursabile, aferente perioadelor de programare 2021-2027”.

Potrivit documentelor consultate de „Adevărul”, contractul este în strânsă legătură cu îndeplinirea obiectivelor majore ale axei prioritare a Programului Asistență Tehnică, respectiv „Îmbunătățirea capacității de gestionare si implementare si asigurarea transparenței fondurilor FEDR, FC, FSE+, FTJ", operațiunea “Asigurarea AT necesare derulării activităților de coordonare și control al fondurilor și de gestionare a PoAT, POS, PODD si POCIDIF 2021-2027”.

Cât privește serviciile ce vor fi contractate prin sistemul de achiziții publice, acestea presupun „organizarea de activități și exerciții outdoor și/sau indoor specifice sesiunilor de team building, respectiv activități și exerciții în vederea îmbunătățirii comunicării în echipă și pentru consolidarea coeziunii interne”.

Coeziunea internă este cea care susține funcționarea ACP și este partea «nevăzută» în asigurarea succesului din punct de vedere profesional al structurii”, se menționează în caietele de sarcini aferente.

„Operatorul economic va propune și va asigura personalul necesar pentru desfășurarea activităților în cadrul sesiunilor de tip team building.

Prin propunerea tehnică, operatorul economic va propune preponderent tipuri de activități outdoor, dar va avea în vedere și tipuri de activități indoor.

Precizăm faptul că tipul activităților, respectiv outdoor și/sau indoor se va stabili în implementare împreună cu Beneficiarul final, în funcție de locația aleasă, precum și în funcție de perioada de organizare a sesiunii”, se arată în documentele citate.

„Podul lui da Vinci” și „desen back to back”

Tipuri de activități outdoor, dar fără a se limita la: „desen back to back”, „corpul cuvintelor”, „atenție, cade!”, „construiți poduri, nu pereți”, „vânătoarea comorii”, „câmpul minat”, „podul lui Da Vinci”, „radio play”.

Tipuri de activități indoor, dar fără a se limita la: activități care au ca obiective încurajarea cooperării, time management, stimularea creativității și a ideilor inovatoare, adaptarea la noi provocări, activități în vederea întăririi coeziunii interne între structurile interne și a spiritului de echipă.

Numărul de participanți pentru fiecare sesiune este aproximativ, numărul efectiv al participanților poate fi mai mic sau mai mare decât acesta/per sesiune (+/- 1-2 persoane), dar fără depășirea a 160 de participanți per total contract. Pentru toate sesiunile de tip team building, numărul efectiv de participanți va fi comunicat operatorului economic cu cel puțin două zile lucrătoare înaintea desfășurării evenimentelor.

După fiecare sesiune de tip team building, operatorul economic va emite un raport tehnico-financiar care va cuprinde și o evaluare a sesiunii și recomandări. Rezultatul evaluării va fi luat în calcul la efectuarea plății.

Deplasări în afara Bucureștiului, dar nu mai departe de 500 km

Organizarea și susținerea a 6 sesiuni de tip team building, cu durata de 22 ore /per sesiune (4 nopți de cazare, respectiv 5 zile durata unei deplasări), în afara Municipiului București, la o distanță de maxim 500 Km, pentru o medie de 20 participanți/sesiune (pentru 4 sesiuni), respectiv pentru o medie de 40 participanți/sesiune (pentru 2 sesiuni).

Niciuna din cele 6 sesiuni de tip team building nu se vor organiza simultan, fiind necesară asigurarea continuității activității Beneficiarului final. Perioadele de organizare a sesiunilor de tip team building se vor stabili împreună cu Beneficiarul final, după semnarea contractului, ținându-se cont în principiu de gradul de încărcare cu sarcini de serviciu a personalului ACP și de prioritățile direcției generale din perioada respectivă.

Cele 6 sesiuni de tip team building se vor organiza astfel: în anul 2024, două sesiuni pentru aproximativ 20 participanți/sesiune și în anul 2025, două sesiuni pentru aproximativ 20 participanți/sesiune și două sesiuni pentru aproximativ 40 participanți/sesiune.

În principiu, se intenționează ca plecarea să se realizeze în ziua de luni, iar zilele de team building să aibă loc marți, miercuri, joi și vineri, dar, în funcție de gradul de încărcare cu sarcini a personalului și prioritățile din perioada respectivă, poate fi aleasă și altă structură de participare. Prin urmare, acest aspect va fi stabilit în etapa de implementare a contractului.

Deplasarea și cazarea

Caietele de sarcini cer ca asigurarea transportului participanților dus-întors să se facă cu autocar/microbuz - categoria de confort minim 3 stele - potrivit normelor metodologice privind clasificarea autocarelor utilizate pentru transporturi turistice în trafic intern și internațional – plecare și sosire de la/la sediul Beneficiarului final – București.

În ce privește asigurarea serviciilor de cazare pentru participanți, acestea trebuie să fie în camere single sau camere duble în regim single, la hotel de minim 3 stele (sau echivalent) pentru 4 nopți și care au un scor de minim nota 8,5/10, potrivit paginilor de internet de specialitate (ex: booking.com).

Masa trebuie asigurată pentru toți participanții (pensiune completă + pauze de cafea), pe toată durata sesiunilor de tip team building (în funcție de programul/agenda sesiunii de tip team building).

Ce vor mânca

Micul dejun va fi servit de preferat între orele 07:30 – 09:00 (va fi inclus în costul de cazare).

Masa de prânz va fi servită între orele 12:30 – 14:00 (estimare), organizată în principiu în stil bufet suedez (numai la solicitarea Beneficiarului final masa de prânz se poate organiza și cu servire la masă) şi va fi asigurată pentru numărul de participanți la sesiunea de tip team building. Restaurantul/locația de servire se va afla în incinta hotelului şi va avea suficiente locuri la mese pentru servirea așezat la masă, indiferent de numărul persoanelor care vor servi masa în restaurantul hotelului şi care nu participă la sesiunea de tip team building din contract;

◦ Meniu tip bufet format din: felul 1 (supă/ciorbă) – minim 2 sortimente, felul 2: minim 4 tipuri de combinații de meniu pe bază de carne și pește (diversificate) și garnituri (minim 4 tipuri), salad bar, desert – minim 3 sortimente, apă (plată si carbogazoasă), sucuri naturale (minim 2 tipuri);

◦ Aproximativ 10% din meniu va fi vegetarian sau de post - după caz - la solicitarea Beneficiarului final;

◦ Ca regulă generală, prânzul se va organiza în toate zilele sesiunii de tip team building (inclusiv prima și ultima zi);

Cina va fi servită intre orele 18:30 – 20:00 (estimare) organizată, ca regulă generală, în stil bufet suedez (numai la solicitarea Beneficiarului final, cina se poate organiza și cu servire la masă) şi va fi asigurată pentru numărul de participanți la sesiunea de tip team building. Restaurantul/locația de servire va avea suficiente locuri la mese pentru servirea așezat la masă, indiferent de numărul persoanelor care vor servi masa în restaurantul hotelului şi care nu participă la sesiunea de tip team building din contract;

◦ Meniu tip bufet format din felul 1: aperitiv cald/rece – minim 2 sortimente, felul 2: minim 4 tipuri de combinații de meniu pe bază de carne și pește (diversificate) şi garnituri (minim 4 tipuri), salad bar, desert – minim 3 sortimente, apă (plată si carbogazoasă), sucuri naturale (minim 2 tipuri). În a patra seară se va servi meniu cină festivă.

◦ Aproximativ 10% din meniu va fi vegetarian sau de post - după caz - la solicitarea Beneficiarului final.

◦ Ca regulă generală, cina se va organiza inclusiv în ziua anterioară primei zile de începere a sesiunii de tip team building.

Economie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite