Violeta Alexandru, nemulţumită de ITM: Nu îi văd pe teren. N-am am cerut normă de amenzi, dar vreau să văd că se munceşte înainte să ceară sporuri

Violeta Alexandru, nemulţumită de ITM: Nu îi văd pe teren. N-am am cerut normă de amenzi, dar vreau să văd că se munceşte înainte să ceară sporuri

Ministrul Muncii Violeta Alexandru afirmă că nu vede Inspecţia Muncii în teren şi că, deşi nu a cerut normă de amenzi, vrea să vadă din partea instituţiei o abordare pro-activă, atentă la sesizările oamenilor, înainte ca sindicatele să ceară sporuri pentru inspectori.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Nu văd Inspecţia Muncii pe teren. Le-am spus-o direct Inspectorilor Şefi de la toate Inspectoratele Teritoriale de Muncă în videoconferinţa organizată astăzi. Nu este normal să nu se ridice nicio problemă atunci când vorbim faţă în faţă şi să aflu separat de o serie de disfuncţionalităţi. Nu mă deranjează dacă apar (cine nu munceşte, nu greşeşte!) dar vreau să văd că se munceşte şi se asumă. Înainte să primesc solicitări de sporuri de la sindicat!”, a scris Violeta Alexandru, pe Facebook.

Ministrul susţine că, din toate semnalele pe care le are, nu se vede o activitate la ITM-uri care să răspundă prompt şi eficient sesizărilor oamenilor.

„De fapt, cum cer statistici, se vede câte o mişcare; cum las să treacă câteva zile fiind prinsă cu alte urgenţe, cum nu se mai întâmplă mare lucru. După principiul, lasă că uită. Nu uit! Sunt atentă la tot. Mai ales am capacitatea să coroborez toate informaţiile, inclusiv din sesizările oamenilor pentru a discerne cine face treabă la Inspectoratele Teritoriale de Muncă şi cine nu (sunt cei care aşteaptă să dispar din funcţie)”, afirmă Violeta Alexandru.

Potrivit ministrului, Inspecţia Muncii merită să aibă credibilitatea şi încrederea oamenilor dar pentru acest lucru trebuie să se muncească, peste tot, plecând de la ascultarea semnalelor din piaţa muncii.

„Nu am cerut normă de amenzi, nu sunt duşmanul companiilor care îşi văd de treabă dar când ai sesizări, mai ales în judeţele mari şi rezultat zero – am dreptul să atenţionez că ceva nu este în regulă. O lună, acesta este ultimul termen pentru a schimba lucrurile! Adică să văd o altă abordare, pro-activă, atentă la sesizările oamenilor. Cred că o asemenea atitudine arată inclusiv respect pentru antreprenorii corecţi pentru că nu vor să fie amestecaţi, pe bună dreptate, cu cei care ocolesc legea. Aici, pentru restabilirea corectitudinii în piaţa muncii trebuie să contribuie o Inspecţie a Muncii performantă, exigentă, dreaptă”, afirmă Violeta Alexandru.

Ea a precizat că se va comunica mai mult, cu regularitate. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: