Ryanair şi Wizz Air, investigate din cauza noilor taxe pe bagaje. În Italia li s-a impus să renunţe la noile tarife

Ryanair şi Wizz Air, investigate din cauza noilor taxe pe bagaje. În Italia li s-a impus să renunţe la noile tarife

Asociaţia pentru Protecţia Drepturilor Pasagerilor din România a sesizat Consiliul Concurenţei cu privire la taxele pentru bagaje impuse de companiile low-cost Ryanair şi Wizz Air, considerând că sunt în defavoarea pasagerilor şi nu încurajează concurenţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Având în vedere prezenţa puternică a celor doi transportatori aerieni în România, considerăm că modul coordonat în care au modificat preţurile biletelor, în defavoarea consumatorului, este unul care nu încurajează concurenţa”, a informat Asociaţia pentru Protecţia Drepturilor Pasagerilor din România.
 
Potrivit acesteia, Consiliul Concurenţei a fost sesizat la data de 2 noiembrie, a doua zi după intrarea în vigoare a noilor tarife impuse de cele două companii aeriene.
 
În Italia li s-a impus să suspende taxele
 
Consiliul Concurenţei din Italia a anunţat la începutul acestei luni că suspendă provizoriu noua politică a bagajelor de mână la Ryanair (RYA.I) şi Wizz Air (WIZZ.L), care urma să intre în vigoare pe 1 noiembrie 2018.
 
În conformitate cu noua politică, este posibil să se transporte gratuit doar un bagaj mic, care să fie plasat exclusiv în spaţiul de sub scaunul din faţă, în timp ce pentru bagajele de mână (clasicul troler) este necesară o suprataxă, care totuşi reprezintă o taxă necontingentă şi previzibilă pentru pasager. Aceasta ar trebui să fie inclusă în tariful standard.
 
În consecinţă, solicitarea unei taxe pentru un element esenţial al contractului de transport aerian, cum ar fi bagajele de mână, oferă o perspectivă falsă asupra preţului real al biletului şi împiedică compararea cu tarifele celorlalte companii, înşelând consumatorul, potrivitairlinestravel.ro. Prin urmare, Ryanair şi Wizz Air vor trebui să suspende temporar toate activităţile care vizează solicitarea unei taxe suplimentare – în raport cu tariful standard – pentru transportul “bagajelor de mână mari”.
 
 
Noile tarife percepute de Wizz Air
 
Clienţii Wizz Air vor putea aduce la bord, de la 1 noiembrie, un singur bagaj de mână gratuit, de 40x30x20 cm.
 
Numai pasagerii care au achiziţionat Wizz Priority pot lua în cabină şi o geantă tip troller (55x40x23 cm). Wizz Priority este un serviciu care include un bagaj de mână gratuit (40x30x20 cm) şi un troller (55x40x23 cm) care poate fi transportat la bord, check-in prioritar şi îmbarcare prioritară, cu preţuri începând de la 5 euro.
 
Wizz Air a introdus şi un nou tip de bagaj de cală de 10 kilograme, cu preţuri ce încep de la 7 euro.
 
Noile tarife percepute de Ryanair                                                                       
 
Clienţii Ryanair vor putea lua în cabină un singur bagaj mic gratuit, de maxim 40x20x25 cm, care trebuie să încapă în spaţiul de sub scaunul din faţă. Dacă veniţi cu al doilea bagaj la poartă sau bagajul mic este mai mare decât dimensiunile stabilite, veţi fi taxaţi cu 26 de lire sterline.
 
Clienţii fără prioritate care doresc să transporte al doilea bagaj mai mare (cu roţi) în cabină pot achiziţiona un bagaj înregistrat de 10kg, la un tarif mai mic de 8€/£ la momentul rezervării (în prezent un bagaj de 20 de kg costă 25€/£). Acest bagaj cu roţi de 10kg trebuie înregistrat la ghişeul check-in de predare bagaje din aeroport.
 
Toţi clienţii cu bagaje înregistrate pot trece de la un bagaj de 20kg, la 25€/£, la un bagaj înregistrat de 10kg, la €/£8.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările