România a deschis 17 şantiere pentru gazoductul BRUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La sfârşitul acestei săptămâni, ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, şi directorul general al Transgaz, Ion Sterian, au vizitat şantierul din zona Nodului Tehnologic Podişor, din judeţul Giurgiu. Pentru proiectul BRUA lucrează acum în jur de 500 de muncitori pe 17 şantiere.  Lungimea aproximativă a gazoductului este de 500 de kilometri.

Ministrul Economiei a verificat săptămâna aceasta stadiul lucrărilor la staţia de comprimare de la Podişor – unde Transgaz desfăşoară lucrări pe trei şantiere – şi la gazoductul BRUA. Proiect care este împărţit în 100 de tronsoane a câte 5 kilometri de fir linear (conductă de gaze) pe fiecare tronson.

Proiectul BRUA constă în construirea unei conducte noi de transport gaze care va conecta Nodul Tehnologic Podişor cu Staţia de Măsurare Gaze Horia pe direcţia Podişor-Corbu-Hurezani-Haţeg-Recaş-Horia. Acest nou coridor vizează diversificarea rutelor de transport gaze naturale din regiunea Mării Caspice înspre Europa Centrală, valorificarea unor noi surse de gaze naturale în perimetrele off-shore din Marea Neagră, precum şi valorificarea volumelor de gaze naturale aferente acestor surse pe piaţa românească şi europeană şi posibilitatea curgerii fizice bidirecţionale permanente pe interconectările cu Bulgaria şi Ungaria.

„Am vrut să vin pe şantierul BRUA pentru a mă asigura de faptul că lucrările sunt în grafic şi pentru a mă asigura că există capacitatea administrativă pentru a gestiona un proiect de o asemenea amploare. Dezvoltarea proiectului BRUA de către Ministerul Economiei, prin Transgaz, este un succes incontestabil. Acest proiect este unul de importanţă deosebită pentru securitatea energetică a României şi este considerat un proiect strategic şi pentru Uniunea Europeană. Mă bucur să constat că lucrările sunt în grafic şi doresc să-l felicit pe domnul director general Sterian şi echipa sa pentru modul în care gestionează BRUA. Cifrele proiectului sunt cu adevărat impresionante: 3 staţii de comprimare la Podişor, Bibeşti şi Jupa, aproximativ 500 de kilometri de conductă, peste 500 de oameni care lucrează în toate punctele de lucru în prezent, număr care este aşteptat să crească în viitor, zeci de mii de metri cubi de pământ şi sute de tone de materiale de construcţii. Avem toate motviele să fim mândri de efortul şi implicarea muncitorilor şi inginerilor români“, a declarat Ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă. 

Directorul General al SNTGN Transgaz SA, Ion Sterian, a prezentat echipa care coordonează lucrările de la Podişor şi a precizat că întreaga activitate de proiectare a fost făcută de Transgaz, iar majoritatea produselor au fost contractate de la firme româneşti: „Mulţi dintre cei pe care îi vedeţi pe şantierele BRUA lucrează şi în alte zone şi parcurg zilnic sute de kilometri cu maşina, pentru a verifica stadiul lucrărilor şi pentru a se asigura că respectăm graficul. Sunt persoane dedicate, unii dintre ei sunt din alte zone ale României: Ploieşti, Botoşani şi sunt departe de familie. Însă toţi realizează cât de important este acest proiect şi îşi doresc reuşita. Avem foarte mulţi tineri în echipă, pe care vrem să îi formăm“.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite