Provocare pentru noul ministru al Transporturilor: Să deschidă în 7 zile cei 21 de km ai lotului 3 din Autostrada A1 Lugoj-Deva

Provocare pentru noul ministru al Transporturilor: Să deschidă în 7 zile cei 21 de km ai lotului 3 din Autostrada A1 Lugoj-Deva

FOTO Arhivă

Asociaţia Pro Infrastructură îl provoacă pe noul ministru al Transporturilor, Lucian Bode, să deschidă circulaţia în şapte zile pe cei 21 de km ai lotului 3 din Autostrada A1 Lugoj-Deva.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Noul ministru al Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, a depus jurământul de învestitură luni. Îi semnalăm că şoferii şi călătorii continuă să aibă aceleaşi modeste aşteptări de la autorităţi. Îi lansăm şi o provocare domnului Bode: să deschidă circulaţia în 7 zile pe cei 21 de km ai lotului 3 din Autostrada A1 Lugoj-Deva, ca o gură de oxigen pentru siguranţa circulaţiei, capitol la care suntem ultimii în Uniunea Europeană”, afirmă reprezentanţii API. Aceştia îi cer ministrului să arate oamenilor că „#SePoate”.

„Organizaţia noastră a publicat încă din 13 şi 14 august filmări complete din dronă şi de la bord şi a explicat de zeci de ori că tronsonul este apt de trafic de aproape 3 luni de zile, în mod cert mult mai bun şi mai sigur ca DN68A, drumul paralel folosit acum”, explică Asociaţia.

Potrivit lor, lista proiectelor majore de infrastructură, pe toate modalităţile de transport (rutier, feroviar, aerian, naval şi metrou), este atât de lungă încât ne-ar trebui multe ore doar să fie trecute în revistă toate blocajele, bâlbele administrative, întârzierile şi tergiversările.

„Ne rezumăm acum să vă cerem, domnule ministru, să comunicaţi public soluţiile şi calendarul de implementare pe câteva investiţii cruciale în reţeaua rutieră care trenează de ani de zile: închiderea Coridorului IV (lotul 2 al A1 Lugoj-Deva şi investigaţiile geotehnice pe Secţiunile 2 şi 3 ale Autostrăzii Sibiu-Piteşti), tunelul Meseş de pe A3 şi, nu în ultimul rând, cei 310 km ai Autostrăzii A8 Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni. Ne adresăm direct dvs, domnule Bode, din cauza neîncrederii în Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, aflată în subordinea dvs, care nu comunică informaţii de interes public nici măcar când este obligată de instanţă în urma deciziilor definitive, aşa cum stau mărturie cele 6 procese câştigate de Asociaţia Pro Infrastructură în 2018 şi 2019”, mai afirmă API.

Miercuri, Lucian Bode a declarat că românii ar putea circula în acest an pe lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva, dar doar cu restricţii de viteză.

„Până la sfârşitul anului putem lua în discuţie tronsonsonul de autostradă Lugoj Deva, Lotul 3. Care, dacă îmi permiteţi, se prezintă în următorul stadiu, vorbesc de cei 21 de kilometri. S-a depus un raport de expertiză pe componenta de drum, recomandarea este din partea expertului să se dea în trafic cei 21 de kilometri de autostradă cu restricţii de viteză şi de tonaj. În acest moment se derulează procedurile pentru expertiza pe poduri, respectiv consolidări şi în această perioadă se lucrează la podul peste Mureş pentru repoziţionarea aparatelor de reazem. Este un contract în derulare de aproximativ 70.000 de euro. Termenul de finalizare, două săpămâni în condiţii normale. Înţeleg de la CNAIR că au şi contract de deszăpezire pe acest tronson. În condiţiile în care nu apar alte elemente surpriză finalizăm expertiza, finalizăm lucrălile la pod, podul peste Mureş. Şi în acest an, să vă răspund clar, Autostrada Lugoj-Deva Lotul 3 ar putea fi dată în trafic în aceste condiţii. Astfel românii ar putea circula cu restricţii de viteză, într-adevăr”, a declarat ministrul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: