Noul ministru de Finanţe dă asigurări că nu va creşte şi nu va introduce noi taxe pentru a aduce venituri la buget

Noul ministru de Finanţe dă asigurări că nu va creşte şi nu va introduce noi taxe pentru a aduce venituri la buget

Foto Inquam Photo

Noul ministru de Finanţe, Adrian Câciu, dă asigurări că nu va creşte şi nu va introduce noi taxe pentru a aduce venituri la buget. „Sunt adeptul responsabilităţii fiscal-bugetare – vom ţine sub control deficitul bugetar”, a spus el.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pregătim un buget echilibrat şi responsabil pentru a stimula economia şi a împărţi mai corect banii ţării pentru binele tuturor românilor, a scris, pe Facebook, ministrul Finanţelor Adrian Câciu.
 
Acesta a precizat: “Am început analiza proiecţiilor bugetare pentru anul viitor şi fundamentarea documentelor care însoţesc proiectul de buget pentru 2022: Strategia fiscal-bugetară şi proiectul legii plafoanelor bugetare.
 
Avem de recuperat multe întârzieri şi lucruri nerealizate la timp, dar lucrăm temeinic, aşezat şi găsim soluţii.
 
Colegii de cabinet ştiu că uşa biroului meu este oricând deschisă. Discutăm despre necesarul de finanţare pentru proiectele şi politicile fiecărui minister, despre priorităţile din programul de guvernare. Avem ambiţia să chibzuim cât mai bine banii publici! Este nevoie de mai mare responsabilitate în alocarea bugetară, astfel încât să asigurăm pentru tot parcursul anului viitor banii pentru plata pensiilor, salariilor, drepturilor sociale, precum şi pentru finanţarea proiectelor de investiţii aşteptate de români, susţinerea serviciilor publice, îndeosebi pentru măsurile de combatere a pandemiei. Rectificarea bugetară trebuie să fie o excepţie şi nu soluţie pentru stingerea unor crize!
 
În paralel, am început o analiză a creşterii veniturilor bugetare, bazată pe combaterea evaziunii fiscale şi pe o mai bună conformare la plată a obligaţiilor fiscale.
 
Aşa cum am subliniat şi la preluarea mandatului, nu vom creşte şi nu vom introduce noi taxe pentru a aduce bani la buget. Sunt adeptul responsabilităţii fiscal-bugetare – vom ţine sub control deficitul bugetar.
 
Continuăm politica fiscală de stimulare a economiei, încurajăm investiţiile, punem accent pe creşterea productivităţii şi pe susţinerea unui program naţional “Cumpără româneşte!”. Voi iniţia consultări cu reprezentanţii mediului de afaceri si camerelor de comerţ din România, dialog absolut necesar mai ales în perspectiva finanţărilor de care România va beneficia prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Alături de colegii de la Finanţe avem multe de făcut, dar suntem motivaţi, avem un plan bine pus la punct şi termene strânse”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările