Lista blocurilor din Bucureşti care nu au căldură pentru că asociaţiile de proprietari au refuzat punerea în funcţiune a încălzirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unul dintre motivele principale pentru care unele asociaţii au refuzat distribuirea căldurii este că ajutorul de căldură nu se acordă în această perioadă
Unul dintre motivele principale pentru care unele asociaţii au refuzat distribuirea căldurii este că ajutorul de căldură nu se acordă în această perioadă

Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Bucureşti a publicat marţi lista asociaţiilor de proprietari din Capitală care au refuzat punerea în funcţiune a încălzirii şi blocurile aferente acestor asociaţii. Peste 3.000 de asociaţii de proprietari din totalul de 10.040 cu contracte la RADET au cerut să nu le fie dată căldură.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, spune că 3.145 de asociaţii de proprietari din totalul de 10.040 cu contracte la RADET au cerut să nu li se distribuie căldură, o bună parte motivând că ajutoarele de stat pentru căldură se acordă abia de la 1 noiembrie, iar mulţi dintre beneficiari nu îşi vor putea permite să plătească întreţinerea până atunci.

RADET a început, de luni, distribuirea distribuirea agentului termic astfel încât au fost calde caloriferele din sectoarele 2, 3 şi 4 şi parţial în sectoarele 1, 5 şi 6, susţin reprezentanţii Primăriei Capitalei.

„Până ieri (luni, n.r.), un număr de 3.145 din totalul de 10.040 asociaţii de proprietari sau locatari care au contract cu RADET au refuzat pornirea căldurii, în scris, prin ordin de lucru sau cerere din partea asociaţiei. Nici unul dintre cei 4.000 de agenţi economici sau cele 600 de persoane fizice deţinătoare de imobile cu care RADET are contracte nu au solicitat închiderea căldurii“, a declarat Gabriela Firea în timpul şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Firea a mai spus că unul dintre motivele principale pentru care unele asociaţii au refuzat distribuirea căldurii este că ajutorul de căldură nu se acordă în această perioadă.

"Ca şi în anii trecuţi, unul dintre motivele invocate de aproximativ o treime dintre cei care au refuzat pornirea căldurii îl reprezintă decalajul faţă de momentul la care se acordă ajutoarele de căldură, respectiv data de 1 noiembrie”, a precizat Gabriela Firea.

Tribunalul Bucureşti a admis pe 5 octombrie cererea Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Bucureşti de intrare în insolvenţă. RADET se află în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi este administratorul celui mai mare sistem de termoficare din România. Regia asigură 74% din necesarul de energie termică al Capitalei. 95% din consumatori sunt de tip casnic, restul fiind de tip social şi industrial (instituţii publice şi companii).  

Regăsiţi mai jos lista asociaţiilor de proprietari care au refuzat punerea în funcţiune a încălzirii

Lista Asociaţiilor de Proprietari Care Au Refuzat Punerea În Funcţiune a Încălzirii by Adina Vlad on Scribd

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite